Hyvän ruuan erikoisjoukot Konfliktin yhteistyökumppanina
Leijonan hyvän ruuan erikoisjoukkolaiset ovat tottuneet tekemään ruokaa suurtalouskeittiössä, mutta myös haastavissa maasto-olosuhteissa. Valmistettu ruoka kuljetetaan ruokailijoiden luo vaativiinkin ympäristöihin. Tämä oli yksi peruste, miksi ohjaaja Aku Louhimies halusi Leijonasta yhteistyökumppanin Konflikti tv-sarjalle. – Mikään muu yhtiö ei olisi voinut hoitaa näihin olosuhteisiin, tällä aikataululla ja täsmällisesti ruokapalvelua, Louhimies kuvailee Leijonan toimintaa. Koko Konflikti tv-sarjan … Lue lisää
Hyvän ruuan erikoisjoukkolainen mukana Puolustusvoimien harjoituksissa – monipuolinen työpaikka Leijonalla
Soili, eli Soikke on työskennellyt Vekaranjärven varuskuntaravintolassa jo 28 vuoden ajan. Tiivis yhteistyö Puolustusvoimien kanssa korostuu, kun oma työpiste siirtyy keittiöstä maastoon. Soiken ammatti: Kokki ja kenttäkeitinkouluttaja Soiken vahvuudet: Varautuminen kaikkiin tilanteisiin. Rauhallinen ja napakka ote kouluttaessa sotilaskeittäjiä. Top 3 erikoisjoukkolaiselta vaadittavat vahvuudet maastossa:1. Hyvät kommunikointitaidot2. Tarkkuus3. Erikoisolosuhteiden sietäminen Hyppää erikoisjoukkolaisen kanssa mukaan kentälle Metsässä … Lue lisää
Millaista on olla hyvän ruuan erikoisjoukkolaisena Puolustusvoimien harjoituksissa?
Hyvän ruuan erikoisjoukkolainen Soili, eli Soikke, on työskennellyt kokkina ja kenttäkeitinkouluttaja Vekaranjärven varuskuntaravintolassa jo 28 vuoden ajan. Tiivis yhteistyö Puolustusvoimien kanssa korostuu, kun oma työpiste siirtyy varuskuntaravintolasta maastoon. Mutta mikä rooli erikoisjoukkolaisella on kentällä? Leijonan erikoisjoukkolaisen rooli harjoituksessa riippuu aina Puolustusvoimien tarpeesta. Osassa harjoituksissa maastomuonat valmistuvat erikoisjoukkolaisten soppakauhan pyörityksestä – osassa taas erikoisjoukkolainen toimii ohjaajana … Lue lisää
Leijona vie AINIA®-kiertotalouslautaset varuskuntiin
Leijona Catering on ottanut askeleen kohti yhä kestävämpää tulevaisuutta AINIA®-kiertotalousastiaston hankinnan myötä. Projekti ei ole ainoastaan merkittävä Leijona Cateringille vaan myös näkyvä vastuullinen teko varuskuntien nuorekkaalle ja tiedostavalle asiakaskunnalle. Historian ja modernin innovaation kohtaaminen Kaikki alkoi, kun eräästä Leijona Cateringin toimipisteestä vanhat posliinilautaset kuljetettiin kaatopaikalle, ja tämä herätti keskustelua tiimissä. Miten naarmuuntuneiden lautasten käyttöikää olisi … Lue lisää
Yhteiskunnallinen asetelma ja vastuullinen toimintatapa
Vastuullinen kumppanuus Vahva kotimainen ruuantuotanto on huoltovarmuuskysymys ja siksi elintärkeä Leijonan asiakkaille. Meillä huoltovarmuus merkitsee varautumista kaikenlaisiin olosuhteisiin: myös poikkeaviin oloihin, jolloin ruokaketjua tai palvelun tuottamista syystä tai toisesta uhkaa jokin häiriö. Yleensä työpäivä varuskuntaravintolassa rullaa kuten on suunniteltu. Sitten on myös päiviä, jolloin tilanteet vain muuttuvat peräjälkeen: heti aamusta saattaa yllättäen tulla kabinettiin tilaus tai … Lue lisää
Kehitymme ja kehitämme Leijonan tavalla johtaa
Meillä Leijonassa työskentelee reilusti yli 500 oman alansa ammattilaista. Yhdessä henkilöstön kanssa rakennettu johtamisen malli Leijonan tapa johtaa auttaa meitä eteenpäin kohti tavoitteitamme. Meille on erityisen tärkeää, että teemme työtä yhdessä. Onhan meillä osaavat ja osallistuvat leijonalaiset, joista voimme olla ylpeitä. Leijonan tapa johtaa ohjaa meitä arjessa oikeaan suuntaan, myös innostamaan ja haastamaan toinen toisiamme. … Lue lisää
Hävikin hallinta varuskuntaravintoloissa ja maastossa
Hävikin hallinta varuskuntaravintolassa ja maastossa – miten ja miksi? Ruokahävikki syntyy ruuasta ja ruuan raaka-aineista, jotka syystä tai toisesta päätyvät jätteeksi. Hävikin syntyä ravintolatoiminnassa voidaan tuskin kokonaan estää, mutta sen suuruuteen meillä on mahdollisuus vaikuttaa monin keinoin. Varuskuntaravintolassa valmistetaan päivittäin varuskunta- ja maastoaterioita sekä hankitaan raaka-aineita muun muassa kenttämuonituksiin. Ravintolatoimintamme monimuotoisuus ja asiakkaidemme tarpeiden monenlaiset … Lue lisää
Päivän parhaat hetket
Tässä blogikirjoituksessa jaan työpäiväni parhaita hetkiä. Päivän ensimmäinen paras hetki on työoven avaaminen. Sekunnin sadasosalla, kun ovi aukeaa keittiön pitkään käytävään, kuulen käytävän päästä puheensorinaa, aamuvuorossa olevan lempiradiokanavan taustapauhua ja tuoksusensorini herkistyvät aamun tuoreelle leivonnaiselle ja vastavalmistuneelle leivälle. Äänet ja tuoksut siivittävät käytävän päässä avautuvaan keittiöön. Kohtaan hymyilevin suin kääntyvät katseet, ”huomenta” ja kurkkaan vielä … Lue lisää
Ruuan matka ideasta lautaselle
Yksi Leijona Cateringin asiakaslupauksista on, että kuuntelemme asiakasta tarkalla korvalla. Se on yksi tärkeimmistä asioista ruuan matkalla ideasta toteutukseen. Vaalimme asiakkaan palautetta ja haluamme, että se näkyy myös lautasella, olipa asiakas sitten vankilan muurien sisällä, kannon nokassa, varuskuntaravintolassa tai vaikkapa kristallikruunujen alla. Kannon nokassa ja varuskuntaravintolassa Ruokalistojen ja reseptien suunnittelu on melko monimutkainen prosessi, johon … Lue lisää
Hyvä johtaminen ja yhteistyö luovat hyvän työpaikan
Leijonassa vuosittain toteutettavan Great Place to Work -tutkimuksen tulosten mukaan 71 % Leijonalaisista on sitä mieltä, että Leijona on kokonaisuudessaan todella hyvä työpaikka. Tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä vastaava luku on 38 %. Mikä sitten tekee Leijonasta hyvän työpaikan? Hyvä työyhteisö on monimuotoinen ja siellä puhalletaan yhteen hiileen. Hyvän työyhteisön ilmapiiri on kannustava ja se sallii epäonnistumiset. … Lue lisää