Ruuan matka ideasta lautaselle - Leijona Catering Siirry sisältöön

Ruuan matka ideasta lautaselle

Yksi Leijona Cateringin asiakaslupauksista on, että kuuntelemme asiakasta tarkalla korvalla. Se on yksi tärkeimmistä asioista ruuan matkalla ideasta toteutukseen. Vaalimme asiakkaan palautetta ja haluamme, että se näkyy myös lautasella, olipa asiakas sitten vankilan muurien sisällä, kannon nokassa, varuskuntaravintolassa tai vaikkapa kristallikruunujen alla. 

Kannon nokassa ja varuskuntaravintolassa

Ruokalistojen ja reseptien suunnittelu on melko monimutkainen prosessi, johon vaikuttaa moni asia kuten vastuullisuus, taloudellisuus, raaka-aineiden saatavuus ja tietenkin asiakas.  

Leijonassa ruokalistoja suunnittelee tuotekehittäjät, yhteistyössä ravintoloiden kanssa. Ravintoloista valitaan halukkaita osaajia ruokalistaverkostoon. Verkoston jäsenet tuovat asiakkaan palautteet ja ideat suoraan ravintoloista tuotekehitykseen, jossa niiden perusteella suunnitellaan uutta reseptiikkaa ja koostetaan niistä kaksi kertaa vuodessa vaihtuva ruokalista. Näin varmistamme, että kuulemme asiakkaan äänen suoraan ympäri Suomea olevista ravintoloistamme.

”Leijonassa voimme ylpeänä sanoa, että meillä jokainen pääsee halutessaan vaikuttamaan asiakkaan lautasella olevaan ruokaan.”

Kristallikruunujen alla

Leijonassa toteutamme viikoittain myös erilaisia juhla- ja edustustilaisuuksia. Tarjoiluita on eri tasoisia työlounaasta pitkiin, usean ruokalajin illallisiin. 

Kaikkein korkeimman profiilin tilaisuuksia Leijonassa suunnittelee keittiömestari Timo Ruosteoja

Edustustilaisuuksien suunnittelu toteutetaan yhteistyössä asiakkaan kanssa, tilannekohtaisesti. Jokainen tilaisuus onkin omanlaisensa kokonaisuus.  

Suunnittelussa lähden yleensä liikkeelle miettimällä jonkin sesongin raaka-aineen ja siihen makuparin. Näitä sitten täydennetään erilaisia rakenteita ja makuja sisältävillä ainesosilla. Lähtökohtana valmistusvaiheessa on raaka-aineen kunnioitus. Lopullisessa annoksessa komponenttien pitäisi yhdessä olla enemmän kuin osiensa summa.  

Maku on subjektiivinen kokemus, johon vaikuttaa myös muut asiat kuin mitä lautasella on. Siksi on tärkeää, kaikin mahdollisin keinoin luoda ympäristöstä ja tarjoilusta tilaisuuden luonteeseen sopiva.  

Ehdottomasti parasta palautetta minulle on se, kun näkee vieraiden viihtyvän ja nauttivan tilausuudesta ja ruoasta. Lähtökohta työssäni onkin tehdä ihmisistä onnellisia. Silloin olen onnistunut. 

Kalle

Kirjoittaja on tuotekehittäjä

Timo

Kirjoittaja on Leijonan keittiömestari