Tuotantoeläinten hyvinvointi - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijona Cateringin vaikutukset eläinten hyvinvointiin ovat välillisiä. Osana yhteiskuntavastuullista toimintaa hankintojemme kriteereissä tuotantoeläinten hyvinvoinnin toteutumisella on tärkeä rooli, joka Suomessa perustuu tuottajia ja elinkeinonharjoittajia sitovaan eläinsuojelulakiin (vuoden 2024 alusta lakiin eläinten hyvinvoinnista) ja sen valvontaan. Ao. kriteerien pohjalta Leijona käyttää vain suomalaisia tuoreliha- ja siipikarjatuotteita. Emme esimerkiksi pyri hakemaan kustannussäästöjä kilpailutuksissa hankkimalla halvimpia mahdollisia eläinperäisiä raaka-aineita kansainvälisiltä markkinoilta.

Vapaan kanan munien käyttö: vuonna 2023 6 % käyttämistämme kananmunista ja kananmunatuotteista oli vapaan kanan munia ja 93 % virikehäkkikanan munia (1 %:sta käytetyistä tuotteista tuotantomuototieto puuttui kokonaan). Olemme siis vielä kaukana vuoden 2019 lupauksestamme siirtyä kokonaisuudessaan vapaan kanan munien käyttöön. Sitoumuksen ajankohdan jälkeen tieto siitä ei ole sisäisten muutosten yhteydessä siirtynyt eteenpäin. Lisäksi toimintaympäristössä on sittemmin tapahtunut oleellisia muutoksia, jotka ovat johtaneet muun muassa nousuihin elintarvikkeiden hinnoissa. Tästä huolimatta selvitämme mahdollisuuksia vapaan kanan munien käytön kasvattamiseen vuosien 2024 ja 2025 aikana.