Terveellinen ja turvallinen ruoka - Leijona Catering Siirry sisältöön

Eväitä hyvään elämään: terveellinen ja turvallinen ruoka 

Terveellisen syömisen tukeminen on Leijonan yhteiskuntavastuun ytimessä. Riittävä energiansaanti ja säännöllinen ateriarytmi ovat olennaisia suurimpien asiakasryhmiemme eli varushenkilöiden ja vankien jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta.   

Tarjotessamme päivän ateriat varuskunnissa kohtaamme päivittäin tuhansia nuoria, joita haluamme auttaa tekemään hyviä valintoja sekä ympäristön että terveellisten elintapojen näkökulmasta. Palvelusaikana omaksutut tottumukset kantavat usein pitkälle tulevaisuuteen, olipa kyse sitten terveellisestä syömisestä tai ruokahävikin vähentämisestä.  

Varuskuntaravintoloidemme ruokalistojen ja ateriasuunnittelun pohjana ovat kansalliset ravitsemussuositukset. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota annosten proteiini-, kuitu- ja energiasisältöön. Koostamme tarjoilulinjastomme siten, että ruokailijan on helppo koota suositusten mukainen, paljon kasviksia sisältävä ateria. Huomioimme erityisruokavaliot hyvin laajasti.  

Julkaisemme ruokalistoillamme tarkat ainesosasisällöt sekä ravintoaine- ja energiatiedot kaikista aterioistamme. Kerromme terveellisten ruokailutottumusten ja oikean lautasmallin vaikutuksista jo varusmiespalvelun alkuvaiheessa.  

Kasvisten lisääminen ruokalistoillemme on yksi tärkeä tavoitteemme niin ympäristön kuin asiakkaidemme terveyden edistämisen kannalta.

Elintarvikehygienia ja tuotteiden turvallisuus

Elintarviketoiminnan tarkastuksesta annetut viimeisimmät Oiva-raportit ovat saatavilla https://www.oivahymy.fi/hae-yrityksia/

Sydänystävällistä ruokaa 
 

Olemme tuoneet yhdessä Puolustusvoimien ja Sydänliiton kanssa Sydänmerkki-reseptit kaikkiin Suomen varuskuntiin. Noin 70 % Leijonan käyttämistä resepteistä täyttää Sydänmerkki-aterialle asetetut kriteerit.  

Kasvisten ja kasvisruokien lisääminen ruokalistoillemme on jo useamman vuoden ajan ollut yksi sekä ympäristön että asiakkaittemme terveyden edistämisen kannalta tärkeä tavoitteemme. 

Lue lisää Sydänmerkistä osoitteesta www.sydanmerkki.fi 

Lue lisää kasvisruuan terveysvaikutuksista  Kasvisruokaa syömällä teet ekoteon terveydellesi