Leijona vie AINIA®-kiertotalouslautaset varuskuntiin - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijona vie AINIA®-kiertotalouslautaset varuskuntiin

Leijona Catering on ottanut askeleen kohti yhä kestävämpää tulevaisuutta AINIA®-kiertotalousastiaston hankinnan myötä. Projekti ei ole ainoastaan merkittävä Leijona Cateringille vaan myös näkyvä vastuullinen teko varuskuntien nuorekkaalle ja tiedostavalle asiakaskunnalle.

Historian ja modernin innovaation kohtaaminen

Kaikki alkoi, kun eräästä Leijona Cateringin toimipisteestä vanhat posliinilautaset kuljetettiin kaatopaikalle, ja tämä herätti keskustelua tiimissä. Miten naarmuuntuneiden lautasten käyttöikää olisi voitu jatkaa? Ratkaiseva käänne tapahtui vierailulla E.Ahlströmin Creative studiolla, missä AINIA®-kiertotalousposliiniastiasto näytti mahdollisuuden muutokseen. Päätös AINIA®-astioiden käyttöönotosta tehtiin, ja ensimmäinen erä saapui Suomenlinnan Merisotakouluun sopivasti kadettien perinteisen puurojuhlan kynnyksellä.

Leijona vastuullisuuden tiellä

Leijona Cateringin asiakkuuspäällikkö Hanna Lohikoski ja vastuullisuuspäällikkö Laura Varpasuo korostavat yrityksen sitoutumista vastuullisuuteen. AINIA®-ennallistamisinnovaatio saa kiitosta, ja tiimi ihmetteleekin, miksi vasta nyt tällainen keksintö on nähnyt päivänvalon. Ravintolatoiminnassa käytettävien posliiniastioiden on kestettävä kulutusta, ja AINIA® tarjoaa tähän vastuullisen vaihtoehdon.

– Kun näin AINIA®-astiaston E.Ahlströmillä, innostuin todella astioiden kiertotalousajatuksesta. Tämä on tosi hieno innovaatio ja halusimme siihen mukaan, Hanna Lohikoski kertoo.

– Olemme aikaisemmin ostaneet uutta vanhojen posliiniastioiden kuluessa, nyt voimme kierrättää vanhaa E.Ahlströmin kautta Astiakorjaamolle, ja saamme ne takaisin uuden veroisina. Käytännön tarve uudelle ja siistille kattaukselle on aina olemassa, kommentoi Laura Varpasuo.

Kuvassa Laura Varpasuo

Vastuullisuus näkyy myös ruokatuotteessa. Leijona Catering pyrkii tarjoamaan vähäpäästöisempää ruokaa, hallitsemaan hävikkiä ja tekemään yhteistyötä vastuullisten yritysten kanssa. Yhtiö haluaa olla vastuullisuusasioissa edelläkävijä ja esimerkki suurempien toimijoiden tekojen merkityksestä.

Tietoista asiakaskuntaa

Varuskuntienkin asiakkaat voivat olla hyvin tiedostavia ja valveutuneita. He arvostavat vastuullisia ja ympäristöystävällisiä valintoja. Ravintoloiden henkilökunta haluaa kertoa asiakkaille tehdyistä toimenpiteistä, kuten AINIA®-kiertotalousprojektista. Ennallistetut lautaset ovat osa vastuullista kiertotaloutta, ja asiakkaat saavat tästä tietoa pöytiin jaetuista infoständeistä.

– Nykyiset nuoret aikuiset, eli meillä Merisotakoululla kadetit, ovat todella valveutuneita, ja he tietävät paljon maailman menosta. He haluavat toimia vastuullisesti ja ympäristöystävällisesti. Ilolla ja ylpeydellä kerromme heille näistä AINIA®-lautasista, toteaa ravintolapäällikkö Marjo Vetterstrand.

Vastuullisuus on matka, ei vain määränpää

Leijona Catering rakentaa pitkäjänteisesti vastuullisia projekteja. Yhteistyö E.Ahlströmin kanssa merkitsee Leijona Cateringille myös suomalaisen innovaation arvostamista.

Leijona Cateringin AINIA®-kiertotalousprojekti on sitoutumista parempaan tulevaisuuteen. AINIA®-astiasto ei ole ainoastaan lautasten fyysinen muutos, vaan se symboloi suurta muutosta ruokapalvelualalla kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

Kuvassa Suomenlinnan Merisotakoulun ravintolapäällikkö Marjo Vetterstrand, E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Tuomas Niemeläinen ja Leijona Cateringin vastuullisuuspäällikkö Laura Varpasuo.
– Olemme tästä yhteistyöstä Leijona Cateringin kanssa todella ylpeitä, kertoo E.Ahlströmin avainasiakaspäällikkö Tuomas Niemeläinen.

Teksti: Teresa Välimäki

Kuvat: Tero Honkaniemi