Siirry sisältöön

Leijona on tutkitusti hyvä työpaikka

Leijonalle on jälleen myönnetty kansainvälinen Great Place to Work® -sertifikaatti lokakuusta 2021 alkaen. Ylpeydellä voimme todeta, että meidän kaikkien leijonalaisten tekemä työ hyvän työpaikan rakentamiseksi on totta, jo kolmantena vuotena peräkkäin.  Leijonalaisten vastausten mukaan tärkeimmiksi koetaan tasa-arvoisuus, mutkattomuus ja oman työn arvo. Myös yhteishenki ja välittäminen nousivat tärkeiksi tekijöiksi. ​ Ravintola-alan tämän hetken haasteet näkyvät … Lue lisää

Pitkän tähtäimen ruokaturva avainasemassa Leijona Cateringin sitoumuksessa

Leijona Catering Oy antaa Baltic Sea Action Groupille (BSAG) Itämeri-sitoumuksen*, jonka avulla Leijona tähtää uudistavan viljelyn periaatteiden edistämiseen ruokahankintojensa kautta. Itämeri-sitoumuksessaan Leijona Catering Oy sitoutuu raaka-ainevalintojen, ruokalistojen ja tuotelaatuvaatimusten kehittämiseen sekä vaatimusten käyttöönottoon yhdessä tavarantoimittajiensa kanssa. Lisäksi yhtiö kasvattaa uudistavasti viljellyn ruuan osuutta ruokatarjonnassaan sitä mukaa, kun menetelmät kehittyvät läpi tuotantoketjun tunnistettaviksi ja läpinäkyviksi. Yhtiö myös kasvattaa omaa ymmärrystään ja … Lue lisää

Jarmo Sultsille PRO 2021 kokki-sarjan voitto

PRO 2021 -tunnustuspalkintojen ammattikeittiön kokki -sarjassa kilpaillut Leijonan ehdokas Jarmo Sultsi korjasi voiton kotiin. Jo vuodesta 2003 jaetut PRO-palkinnot ojennettiin tänä vuonna 15 sarjassa. Palkintosarjat olivat ammattikeittiön työntekijä, ammattikeittiön kokki, ammattikeittiön päällikkö, ammattikeittiön tuotekehittäjä, ravintolan asiakaspalvelija, ravintolan kokki, ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari, ravintolapäällikkö, kahvilan työntekijä, hovimestari/sommelier, baarimestari, yrittäjä, opettaja, vastuullisuus, innovaatio. Leijonan huippuammattilainen, ammattikeittiön kokki -sarjassa kilpaillut … Lue lisää

Hernari ja pannari – Leijona Cateringin ilmastoystävällinen torstaiklassikko

Hernekeittotorstai on ollut perinne jo keskiajasta saakka. Jokaisen suomalaisen tuntema torstaiateria juontaa juurensa uskonnollisiin aikoihin: perjantaisin oli paastopäivä, joten torstaisin piti saada maha täyteen ravitsevalla ja tuhdilla aterialla. Myös Leijonan ruokalistalla hernekeitto on ollut aina.  Leijonan ruokalistasuunnittelu pohjautuu kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Ruokalistasuunnittelulla vaikutamme myös aterioiden hiilijalanjälkeen: ateriakohtaiseksi keskimääräiseksi hiilijalanjälkitavoitteeksemme olemme asettaneet 1,54 kg CO2e** vuonna 2021, jota lähellä hernekeitto näkkäreineen ja pannukakku-mansikkahillo-jälkiruokineen jo onkin. Klassikosta ei siis tarvitse tulevaisuudessakaan … Lue lisää

Leijona Catering on mukana Itämeripäivässä

John Nurmisen Säätiön aloitteesta vuonna 2019 syntyneen Itämeripäivän kampanjan tarkoituksena on nostaa haavoittuva Itämeri ykkösaiheeksi edes kerran vuodessa. Me Leijona Cateringissa osallistumme kampanjaan tänäkin kesänä. – Ympäristön huomioonottaminen ja ilmastoteot ovat olennainen osa Leijona Cateringin yritysvastuuta. Itämeri on suomalaisille ja kaikille Itämeren rantavaltioille elintärkeä, siksi me Leijona Cateringissa haluamme olla mukana Itämeripäivässä tukemassa haavoittuvan meren … Lue lisää

Pilottihankkeella yhteistyötä järjestöjen ja Leijona Cateringin välille

Leijona Catering Oy, Naisten Valmiusliitto ry ja Maanpuolustuskoulutus (MPK) ovat käynnistäneet yhteisen varautumisen pilottihankkeen, jonka tavoitteena on tarjota vapaaehtoisille mielekkäitä tehtäviä ja turvata Leijona Catering Oy:n henkilöstöresurssit, jos Puolustusvoimat kohottaisi valmiutta. Yhteistyö on osa maanpuolustusjärjestöjen ja Leijona Cateringin normaalia rauhanajan valmius- ja varautumissuunnittelua. – Yhteistyö järjestöjen kanssa on meille yhteiskuntavastuun kannalta tärkeää. Haluamme pilottihankkeen kautta … Lue lisää

Varusmiehet ruokailevat terveellisesti ja turvallisesti

Varusmiesten ruokailuun tehdyt toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi jatkuvat 5.7.2021 palvelukseen astuvien uusien alokkaiden osalta. Turvallisen ja terveellisen maastoruokailun sekä varusmiesten ryhmäjaon ansiosta koronaviruspandemiaa on pystytty ehkäisemään Puolustusvoimissa tehokkaasti. ABC-ryhmäjaossa Puolustusvoimien jokainen joukko-osasto jaettiin koronakeväänä 2020 kolmeen ryhmään, joista yksi on lomalla, toinen maastossa ja kolmas varuskunnassa. Ryhmät liikkuvat eri reittejä, eivät käytä kalustoa ristiin ja … Lue lisää

Leijona Catering Oy:n hallitus on nimitetty

Leijona Catering Oy:n yhtiökokous valitsi uuden hallituksen 18.3.2021 alkaen. Leijonan hallituksen uutena puheenjohtajana aloitti toimitusjohtaja Anne Ilola Tapio Oy:sta. Hallituksessa jatkavat kenraaliluutnantti evp Timo Rotonen (varapuheenjohtaja), Alko Oy:n talousjohtaja Anton Westermarck ja puolustusministeriön neuvotteleva virkamies, yksikönjohtaja Sanna Poutiainen. Uusiksi jäseniksi valittiin johtava asiantuntija Jari-Pekka Punkari Valtioneuvoston kansliasta ja toimitusjohtaja Anu Ora Örum Oy Ab:sta.

Leijona Catering saavutti hiilineutraaliustavoitteen etuajassa

Leijona Catering Oy kantaa oman vastuunsa kestävästä kehityksestä ja tulevaisuudesta, sekä ilmastonmuutoksen hillitsemisestä. Vuoden 2020 alussa Leijona selvitti ensimmäisenä ravintola-alan toimijana Suomessa laajan hiilijalanjälkensä Luonnonvarakeskuksen (Luke) kanssa. Samana vuonna Leijona saavutti myös hiilineutraaliuden 15 vuotta ennen Suomen hiilineutraaliustavoitetta uudistamalla vastuullisuustavoitteet ja tekemällä yhteistyötä kumppaneiden kanssa päästöjen välttämiseksi. Leijona Catering tunnistaa tärkeän roolinsa valtion yhtiönä osana … Lue lisää

Leijonan vuosikertomus 2020 ja ensimmäinen yritysvastuuraportti julkaistu

Vuosi 2020 on nyt laitettu Leijona Cateringin osalta kansiin. Vuosikertomus ja Yritysvastuuraportti tiivistävät vuoden 2020 keskeiset tapahtumat ja aiheet. Leijona Cateringin vuosikertomus 2020 on julkaistu osoitteessa: https://leijonacatering.fi/leijonan-vuosi-2020/ ja sisältää myös vastuullisuusosion sosiaalisen-, ympäristö- ja taloudellisen vastuun osalta. – Vuosi 2020 muodostui ruokapalvelualallakin poikkeukselliseksi alkuvuodesta levinneen koronapandemian myötä. Leijona Cateringin osalta vuosi oli kokonaisuutena kuitenkin onnistunut, … Lue lisää