en
sv

Ajankohtaista

Turvallinen ja terveellinen maastoruokailu jatkuu keväällä 2021

Varusmiesten ruokailuun tehdyt toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi jatkuvat myös tammikuussa 2021 palvelukseen astuneiden uusien alokkaiden osalta. Edellisvuoteen verrattuna maastoruokailun määrä moninkertaistui vuonna 2020. Maastoruokailun ja varusmiesten ryhmäjaon ansiosta koronaviruspandemiaa on pystytty ehkäisemään puolustusvoimissa tehokkaasti. ABC-ryhmänjaossa puolustusvoimien jokainen joukko-osasto jaettiin jo keväällä 2020 kolmeen ryhmään, joista yksi on lomalla, toinen maastossa ja kolmas varuskunnassa. Ryhmät liikkuvat

Leijona mukaan maailmaan suurimpaan YK:n Global Compact -yritysvastuuverkostoon

YK:n Global Compact yritysvastuuverkostossa toimii jo yli sata suomalaista yritystä ja maailmanlaajuisesti tuhansia yrityksiä 157:ssä eri maassa. Yritysvastuuverkoston tavoitteena on edistää vastuullista ja kestävää liiketoimintaa kaikkialla maailmassa. Tähän tehtävään myös Leijona Catering on sitoutunut  osana YK:n Global Compact -yritysvastuuverkostoa. YK:n Global Compact -verkoston yritykset sitoutuvat kymmeneen ihmisoikeuksiin, työoloihin, ympäristöön ja lahjonnan ehkäisyyn liittyvään periaatteeseen sekä

Leijonan organisaatiouudistus astui voimaan 1.1.2021

Leijona Catering Oy:ssä on toteutettu organisaatiomuutos 1.1.2021 alkaen. Organisaatiomuutoksen tavoitteena on vahvistaa yhtiön strategian toteuttamista ja panostaa entistä vahvemmin strategisiin kumppanuuksiin sekä Leijonan kustannustehokkaaseen toimintaan. Organisaatiouudistuksen myötä Leijona Catering Oy:n johtoryhmä tiivistyi ja johtoryhmässä työskentelevät jatkossa toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo sekä toimitusjohtajalle raportoivat liiketoimintajohtaja Petra Granqvist (liiketoiminnat ja T&K-toiminta), talousjohtaja Soile Rissanen (talous, ICT ja hankinta),

Uudistettu lounaspussi osaksi varusmiesten ruokapalvelun kokonaisuutta kevättalvella 2021

Puolustusvoimien ruokapalvelun kokonaisuus täydentyy vuodenvaihteessa, kun vuonna 2019 kokeilukäytössä ollut lounaspussi otetaan käyttöön osana varusmiesten muonitusta saapumiserästä 1/21 alkaen. Lounaspussia, joka on uudistettu käyttäjäpalautteen ja -tutkimusten perusteella, voidaan käyttää yhtenä neljästä ateriasta koostuvassa palveluspäivän ruokalistassa. Puolustusvoimien ruokapalvelusta vastaavan Leijona Cateringin suunnittelema ja tuottama lounaspussi on maasto-olosuhteissa käytettäväksi tarkoitettu ateriakokonaisuus, jonka ruokailija voi kuljettaa mukanaan ja

Leijona Catering Oy:lle Kestomenestyjä 2020 sertifikaatti

Tunnuslukuvertailujen perusteella Leijona Catering on jälleen sijoittunut parhaimpien suomalaisten yritysten joukkoon. Leijona Catering Oy on taloudellisen suorituskykynsä perusteella analysoitu menestyjäyritykseksi Alma Talent Tietopalveluiden menestyjäluokituksessa. Menestyjä-sertifikaatin saaneen yrityksen ominaisuuksia ovat vakiintunut toiminta, vakaa kasvukehitys, hyvä tulos ja kannattavuus, vahva rahoitusrakenne sekä jatkuvan toiminnan turvaava maksuvalmius. Kauppalehden Menestyjä 2020 -luokitukset perustuvat tilikausiin aikavälillä 2015/06 – 2020/05. –

Leijona Catering Oy ja Rikosseuraamuslaitos vahvistavat strategista kumppanuuttaan – Leijona järjestää jatkossa osana ruokapalvelukokonaisuutta myös kanttiinipalvelut vankiloissa.

Rikosseuraamuslaitos ja Leijona Catering Oy ovat vahvistaneet kumppanuussopimustaan laajentamalla palvelukokonaisuutta käsittämään lisäksi kanttiinipalvelut, joista on allekirjoitettu sopimus 24.11.2020. Tavoitteena on kehittää Rikosseuraamuslaitoksen valtakunnallista kanttiinitoimintaa kustannustehokkaasti, sekä parantaa vankien yhdenvertaista kohtelua ja kohdentaa resursseja ydintoimintoihin. Rikosseuraamuslaitoksen vangeille suunnatut kanttiinipalvelut siirtyvät asteittain 30.6.2021 mennessä Leijona Catering Oy:n vastuulle. Kanttiinitoiminta on tärkeä osa vankiloiden perushuoltoa. Niin ruokahuolto kuin kanttiinitoiminta

Leijona Catering Oy käynnisti kolmea henkilöstö- ja opiskelijaravintolaa koskevat yt-neuvottelut

Leijona Catering Oy on käynnistänyt 21.9. tuotannollis-taloudellisten syiden takia yhteistoimintaneuvottelut yhteensä kolmen opiskelija- ja henkilöstöravintolan osalta. Yt-neuvottelut koskevat 32 työntekijää työnantajan harkitessa toimenpiteitä, jotka voivat johtaa kolmen ravintolan henkilöstön lomautukseen tai enintään kahden henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen tuotannollisilla tai taloudellisilla perusteilla. YT-neuvottelut eivät koske Rikosseuraamuslaitoksen tai Puolustusvoimien toimipaikkoja. Lisätietoja antaa: henkilöstöjohtaja Heidi Kolehmainen, p. 01043

Kanava väärinkäytösepäilyiden ilmoittamiseen uudistui

Leijonalla on ollut käytössä viestintäkanava mahdollisten väärinkäytösten ilmoittamiseen vuoden 2015 lopulta asti. Nyt kanava on uudistettu Eettinen kanava. Me Leijonassa noudatamme lakeja ja asetuksia. Edellytämme läpinäkyvää ja lainmukaista toimintaa myös kaikilta toimittajiltamme ja sidosryhmiltämme. Leijonassa on sekä omia työntekijöitämme että yhteistyökumppaneitamme sitovat Leijonan eettiset ohjeet. Eettinen kanava on väärinkäytösten ilmoittamista varten Eettisen kanavan kautta kuka

Leijonalle Avainlippu-merkki

Leijonalle on myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo palvelumme suomalaisuudesta.  Merkin myöntämisessä otetaan huomioon tuotteiden ja palveluiden kotimaisuusaste sekä kaikki tuotteisiin tai palvelun tuottamiseen kohdistuvat suomalaiset kustannukset.  Me Leijonassa olemme erittäin iloisia ja ylpeitä, että saamme tehdä vastuullista ja merkityksellistä työtä Suomessa. Avainlippu-merkki palvelun yhteydessä kertoo siitä, että palvelumme on tuotettu ja työllistää Suomessa. Haluamme tuoda palveluidemme suomalaisen

Varusmiesten ruokahuolto toimii hyvin myös koronan aiheuttamissa poikkeusjärjestelyissä – maastoruokailu lisääntynyt merkittävästi

Leijona Cateringin ja Puolustusvoimien yhteinen tehtävä on varmistaa, että jokainen varusmies saa riittävästi terveellistä, ravitsevaa ja maistuvaa ruokaa joka päivä – myös poikkeusoloissa. Puolustusvoimat on tehnyt merkittäviä toimenpiteitä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi varusmiesten ja henkilökunnan keskuudessa: jokainen joukko-osasto on jakanut varusmiehet kolmeen ryhmään, joista yksi on lomalla, toinen maastossa ja kolmas varuskunnassa. Ryhmät liikkuvat eri reittejä,