Ruokailu vankiloissa - Leijona Catering Siirry sisältöön

Ruokailu vankiloissa

Leijona Cateringin järjestää vankilan ruokapalvelun yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen kanssa. Vastaamme yhdessä siitä, että vangit saavat päivittäin ammattitaidolla valmistettua, vankien kuntoutumista ja hyvinvointia tukevaa ruokaa. Vankiloissa tarjottava ruoka noudattaa valtion ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia.

Leijona Cateringin ruoka-alan ammattilaiset valmistavat vangeille tarjottavat ateriat suurimpaan osaan Rikosseuraamuslaitoksen vankiloita.  Arkisin tarjotaan neljä ateriaa: aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Niinä päivinä, jolloin vankilassa ei ole varsinainen työpäivä, vangeille tarjotaan aamiainen ja yhdistetty lounas/päivällinen sekä iltapala. Ruoka tarjotaan vankilan ruokasalissa, asuinosastojen ruokailutilassa tai selleissä.

Jois­sa­kin avo­van­ki­lois­sa van­git huo­leh­ti­vat osan ruo­kai­luis­taan oma­toi­mi­ses­ti kokonaan tai esimerkiksi vii­kon­lop­pui­sin. Omatoimiseen ruokahuoltoon tukeminen lähenee tavoitteellista vangin päivätoimintaa, jolla parannetaan vapautumisen jälkeistä integroitumista yhteiskuntaan.

Vankilan kanttiini eli laitosmyymälä

Leijona Catering hoitaa suljetuissa vankiloissa kanttiineja, josta vanki voi halutessaan ostaa ruokatarvikkeita, tupakkaa ja hygieniatuotteita. Vanki voi asioida kanttiinissa vankilasta riippuen vähintään kerran viikossa.

Vangin on mahdollista harjoitella ruuan valmistamista ja muita arjen taitoja muun muassa Marttojen kursseilla ja Rikosseuraamuslaitoksen henkilöstön ohjaamana. Tällöin vanki voi ostaa ruuanvalmistuksessa tarvittavia raaka-aineita kanttiinista. Monissa vankiloissa valmistetaan myös aamu- ja iltapalat itsenäisesti tai pienissä ryhmissä.

Vankilamyymälöiden tuotevalikoimat ovat huomattavasti suppeammat kuin tavanomaisten ruokakauppojen valikoima, johtuen muun muassa vankiloiden usein niukoista tiloista sekä vankilaturvallisuuteen liittyvistä seikoista, ts. kaikkia siviilissä myytäviä tuotteita ei ole sallittua myydä tai antaa haltuun vankiloissa.

Lisätietoa vankilan arjesta saat Rikosseuraamuslaitoksen nettisivuilta.