Kehitymme ja kehitämme Leijonan tavalla johtaa - Leijona Catering Siirry sisältöön

Kehitymme ja kehitämme Leijonan tavalla johtaa

Meillä Leijonassa työskentelee reilusti yli 500 oman alansa ammattilaista. Yhdessä henkilöstön kanssa rakennettu johtamisen malli Leijonan tapa johtaa auttaa meitä eteenpäin kohti tavoitteitamme. Meille on erityisen tärkeää, että teemme työtä yhdessä. Onhan meillä osaavat ja osallistuvat leijonalaiset, joista voimme olla ylpeitä. 

Leijonan tapa johtaa ohjaa meitä arjessa oikeaan suuntaan, myös innostamaan ja haastamaan toinen toisiamme. Urakehitys on mahdollista ja pidämmekin erityisen tärkeänä sitä, että tunnistamme potentiaaleja ja annamme työntekijöidemme näyttää taitonsa. Annamme henkilöstöllemme mahdollisuuden onnistua. 

Yhdessä henkilöstön kanssa rakennettu johtamisen malli Leijonan tapa johtaa auttaa meitä eteenpäin kohti tavoitteitamme.

Taloushallinnon assistenttimme Johanna on ollut pitkään Leijonalla ja saanut kokemuksen kautta uusia mahdollisuuksia sekä mielenkiintoisen urakehityksen. ”Olen viihtynyt loistavasti ja arvostan suuresti, että olen saanut erilaisia mahdollisuuksia elämän edetessä”, Johanna kertoo omasta kokemuksestaan. 

”Meille on erityisen tärkeää, että teemme työtä yhdessä.”

Osaamisen kehittämiseen käytämme tuttua reseptiä: 70 % oppimisesta tapahtuu päivittäisen työn ja kertyvän kokemuksen myötä, 20 % oppimisesta saadaan vuorovaikutuksen ja palautteen annon kautta sekä jakamalla omia kokemuksia. Näiden lisäksi 10 % oppimisesta tapahtuu koulutuksen tai valmennuksen kautta. Ja tähän reseptiin meitä ohjaa myös Leijonan tapa johtaa, jonka mukaisesti haluamme päivittäin valmentaa ja osallistaa, mennä kohti yhteistä tavoitetta ja tarkoitustamme.  

Osaamisen kehittämistä tuemme erilaisten koulutusten avulla. Erityisen tärkeäksi on koettu erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittamisen mahdollisuus työn ohessa oppisopimuksena. Koulutus itsessään on kattava ja tuo paljon kaivattua lisäosaamista meidän ravintoloihimme. Oppisopimus on mahdollisuus jo Leijonalla työskenteleville, mutta myös alalle pyrkiville tuleville osaajillemme. TraineeLeijonan polku onkin erinomainen mahdollisuus hypätä uuteen tuntemattomaan ja lähteä innostamaan sekä haastamaan itseään.  

Työnantajalupauksemme mukaisesti, meillä on varmasti ainutlaatuiselta maistuvaa työtä! 

Marinka

Kirjoittaja on Leijonan HRD henkilöstöpäällikkö.

Johanna

Kirjoittaja on Leijonan taloushallinnon assistentti