TraineeLeijona - Leijona Catering Siirry sisältöön

Me Leijonassa haluamme olla alamme vetovoimaisin työpaikka. Tarjoamme kaikille ravintola-alasta kiinnostuneille mahdollisuuden hakea laadukkaaseen TraineeLeijona –ohjelmaan. Haluamme kantaa osamme yhteiskuntavastuusta kouluttamalla ja luomalla työpaikkoja nuorille sekä alan vaihtajille. 

TraineeLeijona -ohjelma toteutetaan yhteistyössä Leijonan ravintoloiden ja Ylä-Savon ammattiopiston (YSAO) kanssa. YSAO toteuttaa opetuksen lähi- ja verkkototeutuksena yhteistyössä toisten ammattiopistojen kanssa ympäri Suomen, joten TraineeLeijona –ohjelmaan voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet, peruskoulun suorittaneet tai peruskoulunsa päättävät henkilöt ja alan vaihdosta haaveilevat henkilöt paikkakunnasta riippumatta.      

TraineeLeijona -ohjelman suorittaneille henkilöille tarjotaan tutkinnon suorittamisen jälkeen vakituinen työpaikka Leijonan toimipaikoissa. 


Lisätietoja koulutuksesta antaa: 

Päivi Honkanen 

paivi.honkanen@ysao.fi 

Puh. 0400 792 836 

TraineeLeijona –ohjelman Q&A eli kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on trainee-ohjelma?

Trainee-ohjelma on työnantajan järjestämä koulutusohjelma, jonka kautta henkilö suorittaa oppisopimuksella ravintola-alan tutkinnon työskentelemällä tutkintoa vastaavissa tehtävissä. Koulutusajalle solmitaan määräaikainen työsopimus ja palkkaus määräytyy työehtosopimuksen mukaan.

Trainee-ohjelmassa yhteistyökumppanina toimii Ylä-Savon ammattiopisto. Tutkinnon lisäksi henkilö saa Leijonassa traineeohjelman mukaista lisäkoulutusta sekä työpaikalla tapahtuvaa ohjausta ja opetusta työaikana sekä kaikki samat etuudet kuin muutkin työntekijät.

Miten TraineeLeijona –ohjelmaan pääsee mukaan?

Ohjelmaan on käynnissä jatkuva haku ja mukaan voi hakea kaikki alasta kiinnostuneet, peruskoulun suorittaneet tai lähiaikoina peruskoulun päättävät henkilöt eri puolilta Suomea.

Saako TraineeLeijona –ohjelman suorittamisesta palkkaa?

Trainee-ohjelmaan hyväksytylle opiskelijalle maksetaan työehtosopimuksen mukaista palkkaa koko oppisopimuksen ajalta. Lähiopetuspäivistä puolet ovat palkallisia.  

Mitä tapahtuu, kun trainee-ohjelma on suoritettu?

Trainee-ohjelman suorittaneille henkilöille tarjotaan vakituinen työpaikka Leijonan ravintolassa.

Miten opiskelu tapahtuu?

Ammatin teoriaopinnot opiskellaan sekä verkko- että lähiopetuksena YSAO:ssa tai sen yhteistyöoppilaitoksessa. Työssä oppiminen on olennainen osa ammattiin valmistumista. Työhön liittyvä oppiminen tapahtuu Leijonan ravintolassa Leijonan ammattilaisten ohjauksessa.

Kuinka kauan trainee-ohjelman suorittaminen kestää?

Trainee –ohjelmalle ei ole määritelty tarkkaa kestoa. Ohjelman opiskeluaika on yksilöllinen, jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) riippuen opiskelijan mahdollisista aiemmista opinnoista ja työkokemuksesta. Tavoiteaika perustutkinnolle ilman aikaisempaa kokemusta tai osaamista on noin 2–2,5 vuotta. Henkilöt, joilla on jo alan osaamista, voivat suorittaa tutkinnon jopa muutamassa kuukaudessa.

Mitä hakijalta vaaditaan, että hän tulee valituksi trainee-ohjelmaan?

Hyvä hakija on aidosti kiinnostunut kokin ammatista ja Leijona Cateringin toiminnasta. Hakijan tulee olla taustaltaan nuhteeton (ei rikosrekisteriä), koska Leijona Cateringin työntekijöiden toiminnan tulee olla luotettavaa ja turvallista esimerkiksi varuskuntien ja vankiloiden keittiöissä.

Leijona Catering edellyttää kaikilta työntekijöiltään, myös trainee-ohjelmaan valituilta henkilöiltä, hyväksytyn turvallisuusselvityksen sekä negatiivisen huumausainetestin tuloksen.

Vankiloiden ravintoloissa työskenteleviltä trainee-opiskelijoilta edellytämme 18 vuoden ikää.

Lisätietoja ja yhteystiedot:

Päivi Honkanen / YSAO

paivi.honkanen@ysao.fi

P. 0400 792 836


Mia Jalonen / Leijona Catering Oy

mia.jalonen@leijonacatering.fi

P. 010 432 0154