Kesätyö Leijonalla - Leijona Catering Siirry sisältöön

Kiinnostaako sinua ravintola-alan kesätyö ainutlaatuisessa työympäristössä, johon harva pääsee? Erikoisjoukkolaisena toimit monipuolisella kentällä, pidät sijainnit salassa ja turvaat poliisien, vankien ja varusmiesten ruokailun. Oletko etsimämme erikoisjoukkojen henkilö?

Olemme se yksi ja ainoa ravintola-alan työpaikka Suomessa, jossa pääset kattamaan pöydän kristallikruunujen alle, korpimetsään kannonnokkaan tai vankilan muurien sisään. Asiakkaitamme ovat Puolustusvoimat, Rikosseuraamuslaitokset ja monet muut valtion talot. Astelipa ravintolaamme asiakkaaksi varusmies, kenraali, vanki tai poliisi, hän saa meitä laadukkaista raaka-aineista kokattua hyvää ja terveellistä ruokaa.

Hyvän ruoan erikoisjoukkolaisena voit päästä muun muassa kokkaamaan ruokaa Leijonan reseptiikalla, pakkaamaan maastoon tai osastolle lähteviä eväitä, hyllyttämään kanttiinin tuotteita ja toimimaan salissa asiakaspalvelutehtävissä. Hakijassa arvostamme oma-aloitteisuutta ja reipasta otetta työhön. Sinun ei tarvitse olla ravintola-alan konkari hakeaksesi Leijonalle kesätöihin. Perehdytämme sinut työhösi ja se mitä et vielä osaa, me opetamme!

Kokosimme sinua mahdollisesti kiinnostavia kysymyksiä ja niihin vastauksia Q&A-osioon. Seuraa myös erikoisjoukkolaisten työpäivää Instagramissa.

Kesärekryjen haut ovat auki:
Vankilan ravintolat: 15.1.-11.2.2024 ​
Varuskuntaravintolat: 29.1.-25.2.2024

Kesätyön Q&A

Minkälaista on työskennellä varuskuntaravintoloissa?

Leijonan asiakkaita varuskunnissa ovat Puolustusvoimien henkilökunta, varusmiehet ja kadetit. Varusmiehille tarjoamme neljä ateriaa päivässä – aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Sen lisäksi, että katamme ruoan varuskuntaravintoloiden linjastoihin, valmistamme sitä mukaan myös maastoon. Olemme siellä missä asiakkaammekin, ja työhömme voi välillä kuulua ruoan valmistusta kenttäkeittimillä salaisissa sijainneissa tai pöydän kattamista kristallikruunujen loisteeseen edustus- ja juhlatilaisuuksia varten.

Varuskuntaravintoloiden keittiöt ovat suuria ja valmistamme ruokaa isoissa padoissa. Leijona valmistaa päivittäin jopa 70 000 ateriaa, mikä tekee työstämme fyysisesti vaativaa. Kannamme tuoreet raaka-aineet patoihin ja valmiit ruoat esille linjastoihin tai pakkaamme maastoon. Suurissa varuskunnissa saatat päivän aikana kävellä useita tuhansia askelia.

Varusmiesten saapuessa saliin alkaa päivän kiireisin hetki, jolloin kaiken on sujuttava jouhevasti ja tehokkaasti. Yhteistyö keittiön, salin ja tiskin välillä on tärkeää, jotta ruokaa riittää eikä jonot pysähdy. Tässä työssä pärjää reippaalla asenteella ja kun haluaa tehdä yhteistyötä muiden kanssa.

Työ varuskuntaravintoloissa on monipuolista sisältäen muun muassa kokkaamista Leijonan reseptiikkaa käyttäen, salaatin valmistusta, kuormien vastaanottoa ja purkua, eväiden ja lämpimän ruokien pakkaamista, siistimistä, asiakaspalvelua ja tarjoilua edustustilaisuuksissa. Työtä teemme vuoden jokaisena päivänä.

Ja kaikkea tätä teemme yhdessä hyvällä porukalla! Koska paikkamme ovat suuria, niin myös leijonalaumamme on sitä. Great Place to Work -tutkimuksen mukaan peräti 74 % leijonalaisista pitää Leijonaa erittäin hyvänä työpaikkana (vastaava luku tyypillisessä suomalaisessa yrityksessä on 38%). Haluaisitko sinä mukaan hyvän ruoan erikoisjoukkoihin ensi kesäksi?

Minkälaista on työskennellä keittiössä muurien sisällä?

Leijona valmistaa hyvää ja terveellistä ruokaa muurien sisällä Rikosseuraamuslaitoksen henkilökunnalle ja vangeille. Vangeille tarjoamme neljä ateriaa päivässä – aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan. Ruokailupaikka vaihtelee vankiloittain, ja vangit voivat nauttia ateriansa joko ruokasalissa ja/tai omilla osastoillaan. 

Ruokasalissa tarjoilemme ruoan linjastosta, mistä vangit kokoavat oman annoksensa, ruokailevat salissa ja palauttavat astiansa tiskilinjastoon. Osastoruokailu, jossa ruoat pakataan lämpölaatikoihin ja vartijat kuljettavat osastoille, mahdollistaa ruokailuhetkien järjestämisen osastojen sisällä ilman tarvetta vankien poistua omalta osastoltaan. Rikosseuraamuslaitoksen henkilöstölle luomme oman ruokalinjaston heidän tiloihinsa lounasta varten.

Vankiloiden keittiöt näyttävät samalta kuin esimerkiksi koulun keittiö, missä ruokaa valmistetaan suurissa padoissa ja uuneissa. Vankilan tarkka päivärytmi luo raamit myös Leijonan työlle: ruoan on valmistuttava aina ajallaan. Työmme vankilan ravintolassa on ennustettavaa, sillä asiakasmäärät eivät paljoa vaihtele ja samat työtehtävät toistuvat päivittäin. Mielekkyyttä työhömme tuo monipuoliset tehtävät ja Leijonan oma reseptiikka. Kesätyöntekijän tehtäviin voi kuulua mm. hyvän ja terveellisen ruoan valmistusta, ruoan ja eväiden pakkaamista, keittiön ja salin siistimistä, tiskaamista, ruoan esille laittoa ja kanttiinin hoitamista. Työtä teemme vuoden jokaisena päivänä.

Leijona vastaa myös vankiloiden kanttiinipalveluista. Kanttiini on kuin kauppa muurien sisällä, ja sen toiminta vaihtelee hieman vankiloittain. Osassa vankiloista kanttiini toimii kuin pieni kauppa, jonne vangit pääsevät pienissä ryhmissä ostoksille, kun taas toisissa vankiloissa kanttiini toimii verkkokaupan tavoin, jossa vanki tekee tilauksensa etukäteen ja leijonalaiset keräävät ostokset valmiiksi.

Työ vankilan ravintolassa on turvallista. Henkilökuntamme ei koskaan kohtaa vankia yksin, vaan jokaisessa kohtaamisessa on aina mukana vanginvartija. Great Place to Work –tutkimuksen mukaan 92 % Rikosseuraamuslaitoksella työskentelevistä leijonalaisista pitää Leijona fyysisesti turvallisena työpaikkana.

Kiinnostaisiko sinua ravintola-alan työ muurien sisällä? Hae mukaan mukaan hyvän ruoan erikoisjoukkoihin ensi kesäksi!

Minkä ikäisenä voin hakea kesätöihin?

Leijonalle on mahdollista hakea kesätöihin, jos olet täyttänyt 15 vuotta. Rikosseuraamuslaitoksiin edellytämme hakijalta 18 vuoden ikää.

Voiko hakea ilman ravintola-alan kokemusta?

Sinun ei tarvitse olla ravintola-alan konkari hakeaksesi Leijonalle kesätöihin. Perehdytämme sinut työhösi ja se mitä et vielä osaa, me opetamme.

Leijona tarjoaa erilaisia työtehtäviä ja uramahdollisuuksia. Jos olet kiinnostunut ravintola-alasta ja haluaisit opiskella esimerkiksi kokiksi työn ohessa, niin katso TraineeLeijona-ohjelmastamme täältä.

Can I apply for a summer job if I don’t speak Finnish?

At Leijona, our working language and recipes are in Finnish, and that’s why we require summer employees to speak Finnish fluently.

Mitä kesätöistä saa palkaksi?

Kesätöistä maksetaan palkkaa Matkailu ja ravintola-alan (MaRa) TES:in mukaisesti. Palkan lisäksi henkilöstöetuna saat ruokailla edullisesti työpäiviesi aikana. 

Palkan suuruus riippuu muun muassa aiemmasta työkokemuksesta, iästäsi ja lisistä. Peruskoululaisille ja lukiolaisille voidaan maksaa 70 % palkkaa ensimmäisten 2 kk ajan. Alle 18-vuotiaille voidaan maksaa 80 % palkkaa, mikäli henkilöllä ei ole entuudestaan alan ammattitaitoa tai pätevyyttä. MaRa työehtosopimukseen ja palkkaan pääset tutustumaan täältä.

Esimerkki palkasta: Sinulla ei ole vielä aiempaa kokemusta ravintola-alalta ja olet yli 18 vuotias – tuntipalkkasi olisi tällöin 11,38 €. Tarkan tuntipalkan katsomme kanssasi yhdessä.

Mikä on turvallisuuselvitys (tursel)?

Me kaikki leijonalaiset olemme turvallisuusselvitettyjä. Turvallisuusselvitys tehdään, kun henkilöä ollaan nimittämässä Suomen turvallisuuden tai kansallisen edun kannalta merkitykselliseen tehtävään.

Miksi?

Leijona tekee ruokaa valtion omistamille turvallisuuskriittisille toimijoille, kuten Puolustusvoimille ja Rikosseuraamuslaitoksille. Ravintolat sijaitsevat asiakkaidemme alueella ja tiloissa. Asiakkaamme vaativat hyväksytyn turvallisuusselvityksen kaikilta alueella liikkuvilta, joten siksi hyväksytty turvallisuusselvitys on edellytys rekrytoinnille.

Mitä tietoja minusta haetaan ja kuka käsittelee näitä?

Turvallisuusselvityksen tekijä ja taso riippuu asiakkaastamme. Rikosseuraamuslaitoksen turvallisuusselvitykset tekevät Suojelupoliisi (Supo) kun taas Puolustusvoimien turvallisuusselvitykset tehdään Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen esikunnassa. 

Suojelupoliisi / Logistiikkalaitoksen esikunta selvittää taustasi laissa määriteltyjen tietolähteiden ja huolellisen kokonaisharkinnan perusteella. Selvitys perustuu turvallisuusselvityslakiin. 

Lisätietoa Supon turvallisuusselvityksestä löydät täältä.
Lisätietoa Puolustusvoimien turvallisuusselvityksestä löydät täältä.

Milloin tursel tehdään?

Turvallisuusselvitys tehdään, kun tulet valituksi kesätöihin Leijonaan. Hyväksytty turvallisuusselvitys on edellytys Leijonassa työskentelemiselle.

  1. Saat tulevalta esihenkilöltäsi ohjeet ja lomakkeen turvallisuusselvityksen tekemiseen. 
  2. Turvallisuusselvitys tehdään aina henkilön suostumuksella. 
  3. Sinun tulee täyttää saamasi hakemus ja toimittaa pyydetyt liitteet. 
  4. Turvallisuusselvityksen tekoon voi mennä useampi viikko Supolta / Logistiikkalaitoksen esikunnalta. 
  5. Kun selvitys on valmis Supo / Puolustusvoimat ilmoittaa selvityksen tuloksista Leijona Cateringiä. 
  6. Tuleva esihenkilösi ilmoittaa sinulle selvityksen tulokset
Miten rekryprosessi etenee?

Leijonan kesätyöpaikat ovat haettavissa:
Vankilan ravintolat 15.1.-11.2.2024
Varuskuntaravintolat 29.1.-25.2.2024

Alamme käsitellä hakemuksia jo rekrytointiprosessin aikana. Jos olet kiinnostunut Leijonan kesätyöpaikasta, niin toivomme kuulevan sinusta pian.

Ravintolapäällikkö käy läpi hakemukset ja kutsuu kesätyöhaastatteluun muutaman ehdokkaan. Haastatteluiden jälkeen ravintolapäällikkö tekee valinnan kesätyötekijöistä. Kesätyöpaikkoihin valituille tehdään työsopimus. Ilmoitamme kaikille hakijoille viimeistään haastatteluiden jälkeen valinnasta.

Leijonalla rekrytoinnin ehtona on hyväksytty turvallisuusselvitys ja huumausainetesti. Autamme sinua tekemään turvallisuusselvityksen. Lue lisää turvallisuusselvityksestä Q&A:n Mikä on turvallisuusselvitys? –osiosta.

Mitä kesätyön jälkeen?

Kesätyö tarjoaa sinulle oivallisen paikan päästä tutustumaan suurtalouskeittiön työhön ja Leijonaan työnantajana. Meillä Leijonalla osa kesätyöntekijöistä on jatkanut Leijonalla työskentelyä iltaisin ja viikonloppuisin sekä osa tekee vuoroja koulujen lomien aikaan.

Onko sinulla haaveena ravintola-alan työtehtävät myös tulevaisuudessa? TraineeLeijona –ohjelmamme aikana sinun on mahdollista opiskella esimerkiksi kokin tutkinto työn ohella. Tutustu TraineeLeijona-ohjelmaan tästä.