Päivän parhaat hetket - Leijona Catering Siirry sisältöön

Päivän parhaat hetket

Tässä blogikirjoituksessa jaan työpäiväni parhaita hetkiä. Päivän ensimmäinen paras hetki on työoven avaaminen. Sekunnin sadasosalla, kun ovi aukeaa keittiön pitkään käytävään, kuulen käytävän päästä puheensorinaa, aamuvuorossa olevan lempiradiokanavan taustapauhua ja tuoksusensorini herkistyvät aamun tuoreelle leivonnaiselle ja vastavalmistuneelle leivälle. Äänet ja tuoksut siivittävät käytävän päässä avautuvaan keittiöön. Kohtaan hymyilevin suin kääntyvät katseet, ”huomenta” ja kurkkaan vielä nurkan taakse. Salaattipisteellä samat tervetulotoivotukset, muutama sananen ja matkani jatkuu läpi keittiön kohti salia.  

”Yksi päivän parhaista hetkistä on työoven avaaminen”

Salissa kohtaan oman väkeni lisäksi useita syitä miksi olemme täällä töissä. Aamupala on täydessä vauhdissa ja kohtaan useita hymyileviä katseita ja huomenentoivotuksia. Jopa ne katseet, jotka eivät hymyile minulle takaisin saavat minut kohtaamaan heidät rinta rottingilla ja vähäeleisemmin pään nyökytyksellä. En minäkään mikään aamuihminen ole, mutta se onkin täysin minun ongelmani, ei kohtaamieni ihmisten. Ja siksi hymyilen aina ensin! 

Päivän toiseksi paras hetki tulikin jo salin puolella. Pysäytän yhden kultakimpaleen. Kerropas arvokas asiakkaani, että mikä on sinun parhaat hetkesi meidän ravintolassamme? Asiakas: ”Minun päiväni yksi parhaista hetkistä on, kun voin suunnata kouluni ravintolaan. Leijona Cateringin maistuva menu takaa jaksamisen opiskelijan hetkisessä arjessa. Pisteenä iin päällä iloinen ja palvelualtis henkilökunta saa hymyn huulille ja vatsan täyteen joka kerta.” Kiitän palautteesta, vien viestin koko tiimille. Tämän palautteen jälkeen on entistä helpompi hymyillä! 

Päivän viimeisin paras hetkeni on kirkkaasti merkityksellisin. Se hetki, kun lähden töistä. Pystyn sulkemaan sen saman työoven perässäni ammattiylpeydellä, edelleen pieni eturintamukseni korkealla ja todeta, että oli helppo lähteä kotiin. Työni on viihdyttää ja palvella niin omaa henkilökuntaa, kuin asiakkaita ja kun se työ on tehty, niin paras hetki on helppo kotiinlähtö. Ja vaikka pelle lähtee, niin sirkus jää. Kiitos oma tärkeä henkilökuntani, että jaksatte minua ja minun kanssani. 

Johanna

Kirjoittaja on Leijonan ravintolapäällikkö