Yritys | Leijona Catering Siirry sisältöön

Vastuullinen ruoka-alan osaaja

Leijona Catering Oy on ruokapalveluihin erikoistunut yritys, jonka kaikki osakkeet omistaa Suomen valtio. Leijona Catering Oy:n liiketoiminta koostuu Puolustusvoimien strategisesta kumppanuudesta, Rikosseuraamuslaitoksen ruokapalvelusta sekä muiden turvallisuuskriittisten asiakkaiden ja valtionhallinnon kohteiden ravintolatoiminnasta.

Leijonan keittiöissä tehdään ruokaa, jolla on pitkät perinteet. Itsenäistyneen Suomen armeijan ruokahuolto käynnistettiin helmikuussa 1918. Vuosikymmenien aikana testattu toimintavarmuus ja ainutlaatuinen ruokapalvelujen osaaminen jatkuvat nyt Leijona Cateringissa.

Keittiöissämme yhdistyvät rautainen kokemus ja jatkuva uuden oppiminen. Valmistamme maistuvat ja terveelliset ateriat itse paikan päällä puhtaista ja tarkoin valituista raaka-aineista. Vaalimme niitä ainutlaatuisia asioita, joita historiamme ja kumppanuutemme Puolustusvoimien kanssa on luonut.

Vastuullisuusnäkökohtien huomioiminen on keskeinen toimintatapamme. Tunnemme vastuumme asiakkaiden hyvinvointia edistävänä ruoka-alan osaajana ja kumppanina sekä työyhteisönä. Olemme sitoutuneet vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia koko ruokaketjussa.


Avainlippu

Avainlippu-merkki

Leijonalle on syyskuussa 2020 myönnetty Avainlippu-merkki, joka kertoo palvelumme suomalaisuudesta. 

Avainlippu-merkki palvelun yhteydessä kertoo siitä, että olemme 100% suomalainen yritys ja palvelumme on tuotettu sekä työllistää Suomessa.

Olemme erittäin ylpeitä, että saamme tehdä vastuullista ja merkityksellistä työtä Suomessa ja haluamme antaa täyden tunnustuksemme ammattitaitoiselle, suomalaista työtä tekevälle henkilöstöllemme.

Merkin myöntämisessä otetaan huomioon palvelun kotimaisuusaste sekä kaikki palvelun tuottamiseen kohdistuvat suomalaiset kustannukset. Avainlippu-merkin myöntää Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-merkkitoimikunta. Suomalaisen Työn Liitto toimii suomalaisen työn arvostuksen kasvun sekä menestymisen puolesta.


Leijonan lupaukset

Kuuntelemme aina tarkasti

Täytämme asiakkaittemme ruokaan ja ruokailuun liittyvät tarpeet ja toiveet aikaan ja paikkaan katsomatta. Onnistumme tehtävässämme, koska kuuntelemme asiakkaitamme paitsi tarkalla korvalla, myös sydämellä.


Tunnemme ja kannamme vastuumme

Asiakkaittemme hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkein tehtävämme. Huolehdimme tehtävästämme tinkimättä ja haasteiden edessä taipumatta. Kun asiakkaamme voivat hyvin, koko Suomi voi paremmin.


Teemme maistuvaa ja terveellistä ruokaa

Ruokamme on puhdasta ja tuoretta, ravitsevaa ja terveellistä, maistuvaa ja herkullista. Tunnemme maailman keittiöt, mutta raaka-aineissa suosimme suomalaista.


Organisaatio

Johtoryhmä

Nina Mähönen, toimitusjohtaja

Petra Granqvist, operatiivinen johtaja

Terhi Siimes, kehitysjohtaja

Anu Takanen, henkilöstöjohtaja

Sami Karling, hankintajohtaja


Hallitus

Anne Ilola, hallituksen puheenjohtaja

Timo Rotonen, kenraaliluutnantti evp

Anu Ora, toimitusjohtaja

Sanna Poutiainen, neuvotteleva virkamies, yksikönjohtaja

Mia Rainio, johtava asiantuntija

Anton Westermarck, talousjohtaja

Leijonan vuosikertomukset
2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020
| 2021 | 2022 | 2023