Parhaita ratkaisuja henkilöstön ruokailuun

Puolustusvoimien ravitsemispalvelujen yhtiöittämisen myötä syntynyt Leijona Catering Oy aloitti toimintansa 1.1.2012. Nyt tarjoamme ainutlaatuisen osaamisemme ja ruokapalvelumme myös muiden toimijoiden käyttöön.

Ruokapalvelujen erikoisosaajana räätälöimme ruokailupalvelut kaikkiin tilanteisiin. Olemme erikoistuneet henkilöstöruokailuun ja sitä täydentäviin palveluihin.

Avainlukuja yhtiöstämme:

 • Noin 470 ruokapalvelualan erikoisosaajaa
 • Yhtiön liikevaihto 71,1 miljoonaa euroa vuonna 2016
 • Valtion 100 % omistama yritys
 • Yli 70 000 ateriaa päivässä

Voit tutustua tästä tarkemmin yrityksemme toimintaan ja lukuihin vuoden 2016 vuosikertomuksesta

Organisaatiomme

Johtoryhmä

 • Ritva Paavonsalo, toimitusjohtaja
 • Petri Hoffren, kehitysjohtaja
 • Mika Takkinen, liiketoimintajohtaja
 • Anna-Mari Rossi, henkilöstöjohtaja
 • Sanna Karppanen-Lokka, talousjohtaja

Hallitus

 • Riitta Laitasalo, hallituksen puheenjohtaja
 • Juha Rannikko, vara-amiraali (evp.)
 • Anne Gullstén, johtaja
 • Hannu Kuusela, professori
 • Sinikka Mustakari, johtava erityisasiantuntija
 • Teemu Penttilä, ylijohtaja

Nuori yritys, historiassa pitkät perinteet

Leijona Catering Oy aloitti toimintansa 1.1.2012 puolustusvoimien ravitsemispalvelujen yhtiöittämisen myötä. Yrityksemme juuret ulottuvat kuitenkin syvälle Suomen historiaan, lähes sadan vuoden taakse.

Leijonan keittiöissä tehdään ruokaa, jolla on pitkät perinteet. Itsenäistyneen Suomen vasta perustetun armeijan ruokahuolto käynnistettiin helmikuussa 1918. Vuosikymmenien aikana testattu toimintavarmuus ja ainutlaatuinen ruokapalvelujen osaaminen jatkuvat nyt Leijona Cateringissa.

Keittiöissämme yhdistyvät rautainen kokemus ja jatkuva uuden oppiminen. Vaalimme niitä ainutlaatuisia asioita, joita historiamme ja kumppanuutemme puolustusvoimien kanssa on luonut.

 

Vastuullisuus on sisäänleivottu juttu

Rohkeus ja ennakkoluulottomuus, mutta yhtälailla lämpö ja välittäminen ovat Leijonan toiminnan perusta. Vastuullinen toimintatapa ja ympäristön huomioon ottaminen on meillä mukana jo taikinajuuressa.

Toimimme tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa, työllistämme paikallisia ihmisiä ja pyrimme hankkimaan raaka-aineemme myös lähialueen tuottajilta. Olemme sitoutuneet vähentämään ympäristövaikutuksia koko ruokaketjussa. Tunnemme vastuumme työyhteisönä ja kumppanina sekä ruoka-alan osaajana ja kehittäjänä.

Vastuutyömme painottuu henkilöstöön, hankintaketjuun ja ympäristötyöhön. Työn edistymistä seuraamme hyödyntäen kansainvälistä Global Reporting Initiative (GRI) -ohjeistoa.

Tutustu vastuutyömme tuloksiin vuosikertomuksessamme

Vastuullinen hankinta on kaikkien etu

Ruoka-alalla vastuullinen hankinta sekä hankintaketjun turvallisuus ja läpinäkyvyys ovat korostuneen tärkeitä asioita. Erilaiset ruokatrendit, kuten luomu- ja lähiruuan suosion nousu sekä maailmalla tapahtuneet ruokakriisit kasvattavat kiinnostusta ruoan alkuperää ja tuotanto-olosuhteita kohtaan myös Suomessa.
 
Leijona Cateringissa hankintojen kotimaisuusaste on korkea ja ruoan omavalmistusta lisätään jatkuvasti. Tavoitteenamme on valmistaa kaikki ateriat itse alusta loppuun paikan päällä puhtaista, kotimaisista raaka-aineista. Hankintaketjun toimitusvarmuus ja kumppaneidemme luotettavuus ovat meille ensiarvoisen tärkeitä.
 
Haluamme tuntea tavarantoimittajamme ja pyrimme lisäämään kumppanuuksia toimipaikkojemme lähialueiden tuottajien kanssa. Eettinen ohjeistomme antaa suuntaviivat vastuulliselle yhteistyölle.

Ekotehokkaasti läpi ruokaketjun

Ruokapalvelujen ympäristövaikutuksista noin kaksi kolmasosaa syntyy ruoan raaka-ainetuotannossa ja kolmannes ruoan valmistuksesta. Leijona Cateringissa olemme sitoutuneet vähentämään ympäristövaikutuksia koko ruokaketjussa.
 
Toimintaamme ympäristöasioissa ohjaa ympäristöpolitiikka, josta on johdettu yksityiskohtainen ympäristöohjelma. Kalleinta ja epäekologisinta ruokaa on syömättä jäänyt ruoka. Tavoitteenamme onkin vähentää ruokahävikkiä ketjun kaikissa vaiheissa. Voimme vaikuttaa siihen sekä muihin ympäristöasioihin ruokalistasuunnittelusta ja raaka-ainehankinnoista lähtien.

Ruoan valmistuksessa ja laitevalinnoissa painotamme energiatehokkuutta. Luonnon monimuotoisuuden säilymiseen pyrimme vaikuttamaan vastuullisilla raaka-ainevalinnoilla.

Raportoimme vuosittain energiankulutukseen, päästöihin, vedenkulutukseen sekä jätemääriin liittyvät tunnusluvut.

Haluatko tietää lisää toiminnastamme?

Kysy lisää!

Hyvien makujen työpaikka

Leijona Catering on työpaikka ruoka-alan taitajille. Leijona Cateringissa työskentelee noin 470 ruoka-alan ammattilaista. Suomalainen yrityksemme on merkittävä työllistäjä useimmilla paikkakunnilla, joissa ravintolamme sijaitsevat.

Haluamme luoda makuhetkiä, joilla on merkitystä. Tarjoamme henkilöstöllemme hyvät olosuhteet tehdä työtä, kehittää ammattitaitoaan ja hyödyntää kaikkea osaamistaan. Me katamme pöydän tunturin laelle, kannonnokkaan tai kristallikruunujen alle – sinne missä ruokaa ikinä tarvitaan.

Tervetuloa töihin.

Jätä avoin hakemus!

Avoimet työpaikat

Töihin Leijonaan?

Haemme kokkeja seuraaviin ravintoloihimme: Varuskuntaravintola Sääkseen Tampereelle, Varuskuntaravintola Ankkuriin Upinniemelle, Henkilöstöravintola Keltasirkkuun Helsinkiin ja Varuskuntaravintola Rokkaan Haminaan. Lisäksi haemme Varuskuntaravintola Rokkaan ravintolatyöntekijää. Hakemuksen löydät osoitteesta rekry.leijonacatering.fi

Avoimen hakemuksen voit lähettää meille osoitteessa rekry.leijonacatering.fi

Opiskelijoille tarjoamme harjoittelupaikkoja – ota yhteyttä suoraan ravintolaan tai lähetä hakemuksesi rekrytointi [at] leijonacatering [dot] fi. Leijona Catering on savuton työpaikka.

Tule mukaan luomaan herkullisia ruokahetkiä!