Leijonalla vietetään Itämeripäivää 25. elokuuta - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijonalla vietetään Itämeripäivää 25. elokuuta

 

Leijona Catering osallistuu Itämeripäivään tarjoamalla lähes kaikissa varuskunta- ja opiskelijaravintoloissaan sekä muutamassa henkilöstöravintolassaan 25.8.2022 monipuolista Itämeri -ystävällistä ruokaa. Tarjoamme asiakkaillemme helpon tavan osallistua Itämeren suojelemiseen syömällä Itämeri-ystävällisesti. 

– Ruuantuotanto ja Itämeren kuormitus Suomen rannikkovesillä liittyvät tiiviisti yhteen. Esimerkiksi WWF:n koostaman tiedon mukaan tehokkaimmin omaa Itämerijalanjälkeään pystyy pienentämään vähentämällä lihankulutusta ja korvaamalla sitä Itämerestä pyydetyllä luonnonkalalla, tai vaihtoehtoisesti kasviksilla. Kasvipainotteinen kulutus ja ruuantuotanto ovat eduksi myös kriisiaikoja ajatellen, ja meille Leijonalla tämä on aivan oleellinen näkökulma, toteaa vastuullisuuspäällikkö Laura Varpasuo

Itämeren kalastusrajoitukset ja jatkojalostettujen kalatuotteiden rajallisempi saatavuus näkyvät tällä kertaa käytännössä Leijonan Itämeripäivän menussa, joka tästä syystä rakentuu enimmäkseen kasviksille. Tarjoamme Itämeren kalapihvejä vain muutamissa henkilöstöravintoloissamme, ja muiden ravintoloiden menussa on kaura-kasvispyöryköitä. Koska Itämeripäivä osuu torstaille, tarjoamme myös perinteisen torstairuuan eli hernekeiton.  

Päivän ruokalista kokonaisuudessaan on esillä kampanjassa mukana olevissa ravintoloissa ja Leijonan nettisivuilla osoitteessa leijonacatering.fi/ruokalistat

Taustaa: 

Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön vuonna 2019 käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. 

Lue lisää:

https://johnnurmisensaatio.fi/itameri-ilmastonmuutos-ja-kuluttajan-voima/ 

https://wwf.fi/ruoka/ruuan-ymparistovaikutukset/