Menyer
Varje restaurang har en egen menysida, där du ser måltider samt via info-märket i blått även varudeklarationer och näringsvärden.
Garnisonrestauranger
Personallunch och meny för beväringar finns på separata flikar. Genom att på menysidan välja ”2 veckor” ser du menyer för innevarande och följande vecka.
Personalrestauranger
Studentrestaurang
RISE
Alla färska köttprodukter (nöt, gris, får, fjäderfä) som vi använder vid tillredning av vår mat, är finländska.
(Jord- och skogsbruksministeriets förordning 154/2019)
Ytterligare information om allergener fås av personalen samt från matlistan.
Matsedelns märkningar: laktosfri (L), mjölkfri (M) ja glutenfri (G).
Vår mat kan eventuellt innehålla följande allergener:
Spannmål som innehåller gluten, dvs. vete, råg, korn, havre och produkter framställda därav
Kräftdjur och produkter framställda därav
Ägg och produkter framställda därav
Fisk och produkter framställda därav
Jordnötter och produkter därav
Sojabönor och produkter därav
Mjölk och produkter framställda därav (laktos inbegripen)
Nötter och mandlar och produkter framställda därav
Selleri och produkter därav
Senap och produkter därav
Sesamfrön och produkter därav
Svaveldioxid och sulfit
Lupiner och produkter därav
Blötdjur och produkter därav
Observera att vi tillreder måltiderna i utrymmen där det hanteras allergener. Även en del av de råvaror som användes är tillverkade i utrymmen där man hanterar allergener.