Päivällisruuan laatuvirhe 19. 12. 2023 - Leijona Catering Siirry sisältöön

Päivällisruuan laatuvirhe 19. 12. 2023


Leijona Cateringin varuskuntaravintola Saharassa Santahaminassa tarjotusta päivällisruuan

lisukkeesta on löytynyt kuollut pienjyrsijä 19.12.2023. Päivällisellä tarjottiin chili con carnea riisin ja

höyrytettyjen kasvisten kera.


Olemme äärimmäisen pahoillamme tapahtuneesta ja siitä, ettei päivällisruoka täyttänyt korkeita

laatuvaatimuksia, joita asiakkaamme meiltä odottavat ja joihin olemme sitoutuneet. Tapahtumaan

johtaneiden syiden selvittäminen on vielä kesken. Ruuanvalmistuksessa käytetyn raaka-aineen

kohdalla tapahtunut virhe tullaan käsittelemään sekä Leijona Cateringissa että raaka-aineen

toimittajan kanssa laajasti ja huolellisesti.


Tarkentamalla Leijonan ohjeistusta ja opastamalla henkilöstömme varmistamme, ettei vastaavaa

enää pääsisi tapahtumaan. Tapahtuneesta on ilmoitettu Sotilaslääketieteen keskuksen

terveysviranomaiselle jatkotoimenpiteitä varten. Tietojemme mukaan kukaan päivällistä syöneistä

ei ole sairastunut eikä oirehtinut.


Pienjyrsijä on käsityksemme mukaan päätynyt ruokalinjastoon tarjolle parsakaali – porkkana –

kukkakaali sekoituksen mukana. Raaka-aineen toimittajan mukaan pienjyrsijä on tullut porkkanan

seassa. Asiakas havaitsi virheen lautasellaan höyrytettyjen kasvisten seassa. Kasvikset olivat

ennen ruuan valmistusta pakastettuja, ja ne on valmistettu Leijona Cateringin keittiössä

Santahaminassa höyryttämällä 100 asteessa. Asiakas, joka löydöksen teki, ei ehtinyt syömään

ruokaa.


Leijona Cateringin henkilökunta ei ollut havainnut virhettä ruuan valmistuksen aikana. Kokki

sekoittaa ruokaa valmistusvaiheessa. Lisäksi ruoka sekoitetaan esillepanovaiheessa mutta

valitettavasti virhettä ei huomattu. Pakastevihannespussi oli ehjä, kun ruuan valmistaminen alkoi.

Leijona Catering on tunnistanut kyseisen pakastekasviserän ja poistanut sen ravintoloidensa

käytöstä.


Varusmiesten hyvinvointi on tärkein tehtävämme, johon olemme sitoutuneet yhdessä

Puolustusvoimien kanssa. Leijona Cateringin varuskuntaravintoloissa ruokailu on turvallista

jatkossakin.

Lisätietoja: Operatiivinen johtaja Petra Granqvist, p. 010 4320 130