Leijonassa ammattiin kasvanut Susanna – Leijona Catering
Siirry sisältöön

Leijonassa ammattiin kasvanut Susanna

Susanna otti rohkean askeleen tarttuessaan haasteeseen, jonka Leijonan ravintolapäällikkö hänelle eräänä tavallisena arkipäivänä esitti. Tuolloin hän työskenteli siivoojana vankilassa, jossa Leijonan ravintola sijaitsee. Hänen tehtäviinsä kuului myös henkilöstöruokalan siistiminen – ja juuri siellä ravintolapäällikkö ”löysi” hänet. Työhaastattelu käytiin työn lomassa, ja jo kahden viikon kuluttua Susanna aloitti työt Leijonassa.

Ylioppilaspohjalta ja maatilayrittäjänä toiminut Susanna kertoo oppivansa parhaiten tekemällä. Leijonassa hän aloitti ravintolatyöntekijänä, ja parin vuoden kuluttua, kun ravintolaan haettiin kokkia, hän halusi siirtyä uusiin tehtäviin. Ahkera ja positiivinen Susanna kokee, että Leijona on tarjonnut juuri sopivasti ammatillisia haasteita. Hän siirtyi isompaan varuskuntaravintolaan kokin tehtäviin ja suoritti samalla LeijonaTrainee-ohjelmassa ammatillisen pätevyyden. Tutkinto valmistui työn ohessa.

Susannan työpäivä alkaa pukeutumisella Leijonan työvaatteisiin, samalla hän siirtää ajatuksensa kodista ja perheestä työtehtäviin. Varuskuntaravintola Hoikanhovissa hänen vastuullaan on ruuan valmistus ja huolehtiminen siitä, että ruoka on ajallaan asiakkailla. Aiemmassa Leijona-työpaikassaan vankilalla hän teki myyntityötä, pakkasi tuotteita ja hoiti hyllytykseen liittyviä tehtäviä, eli kokemusta on kertynyt monipuolisesti.

Vaikka työn ja perheen yhteensovittaminen tuo omat haasteensa, Susanna nauttii työstään. Hän pitää erityisesti uusien ruokalajien oppimisesta ja valmistamisesta, ja haluaa kehittää osaamistaan erityisruokavalioiden osalta, sillä dieettien mukainen ruoan valmistus on tärkeä osa kokin ammattitaitoa.