Hyvän ruuan erikoisjoukot Konfliktin yhteistyökumppanina
Leijonan hyvän ruuan erikoisjoukkolaiset ovat tottuneet tekemään ruokaa suurtalouskeittiössä, mutta myös haastavissa maasto-olosuhteissa. Valmistettu ruoka kuljetetaan ruokailijoiden luo vaativiinkin ympäristöihin. Tämä oli yksi peruste, miksi ohjaaja Aku Louhimies halusi Leijonasta yhteistyökumppanin Konflikti tv-sarjalle.
– Mikään muu yhtiö ei olisi voinut hoitaa näihin olosuhteisiin, tällä aikataululla ja täsmällisesti ruokapalvelua, Louhimies kuvailee Leijonan toimintaa.
Koko Konflikti tv-sarjan kuvauksien ajan kuvausryhmä sai syödä Leijonan valmistamaa ruokaa, olivat he sitten kuvauskeikalla pohjoisen luonnossa, seuraamassa Puolustusvoimien harjoituksia tai Espoon maan alle lavastetussa bunkkerissa.
– Yhteistyö Leijonan kanssa mahdollisti sarjan kuvaukset. Ulkomaiset kumppanit kyselivät huolestuneena, että miten aioimme hoitaa ruuan haastaviin kuvauslokaatioihin. Sanoimme heille, että meillä on yhteistyökumppanina se ainoa yritys, joka tämän pystyy hoitamaan, kertoo ohjaaja Andrei Alén.
– Leijonan ruoka ei ainoastaan taannut kuvausryhmälle energiaa, vaan se tarjosi kuvausporukalle myös yhteisen hetken istua alas ja syömään yhdessä. Ruokailulla on iso merkitys tunnelman ja viihtyvyyden kannalta, Louhimies toteaa.
Soppatykin kanssa tv-sarjan kuvauksissa
Hyvän ruuan erikoisjoukkolaisilla on tiedossa erilainen työpäivä, sillä tehtäväksi on annettu hernekeiton keittäminen Konflikti tv-sarjan kuvauksissa. Sarjan ensimmäisessä jaksosta on bongattavissa ”Leijona Basecamp”, jossa sitä perinteistä intti-hernekeittoa tarjoillaan soppatykistä.
Kokkina ja kenttäkeittimen kouluttajana työskentelevä Sonja oli mukana kuvauksissa.
– Oli tosi mielenkiintoista päästä näkemään ja osallistumaan tv-sarjan kuvauksiin. Oli vielä niin upea ilma, että mikäs siinä oli keitellä soppatykillä ruokaa, Sonja kuvaa monipuolista työtään.
Kun kenttäkeitin on aseteltu kuvauslokaatioon, laittaa erikoisjoukkolaiset padan tulille. Kenttäkeitin lämpiää puilla ja varusmiehet ovat pilkkoneet puut valmiiksi. Sen lisäksi että keiton jakamista kuvataan tv-sarjaan, niin keittimessä valmistuva ruoka päätyy kuvausryhmän päivälliseksi.
– Yllätyksenä tuli, että kuinka monta kertaa sama kohtaus kuvataan uusiksi. Kivaa vaihtelua normi työpäivään, kertoo erikoisjoukkojen vuoropäällikkö Ville.
Ulkona ja puulämmitteisellä keittimellä valmistettu ruoka maistuu kuvausryhmälle erittäin hyvin.
– Jos torstaina ei ole hernekeittoa, niin jotain puuttuu. Kasvishernekeitto ja pannari ovat olleet ehdottomasti kuvauksien parasta herkkua, kiittelee ohjaaja Aku Louhimies erikoisjoukkolaisten ruokia.
Bongaatko sinä soppatykin Konflikti tv-sarjan ensimmäisestä jaksosta? Jakson ensinäytös on MTV3-kanavalla la 30.11. klo 21.