Oppisopimuksella pääsee heti tekemään oikeita töitä – Leijona Catering
Siirry sisältöön

Oppisopimuksella pääsee heti tekemään oikeita töitä

Emmi-Orvokki on iloinen ja reipas TraineeLeijona, joka työskentelee kokkina Vekaranjärven varuskuntaravintola Linnassa. Hän suorittaa oppisopimukseen kuuluvat opinnot Edukossa, Kouvolan ammattiopistossa.

Alun perin hirsirakentajaksi kouluttautunut Emmi-Orvokki päätti vaihtaa alaa, koska rakennustyöt eivät tuntuneet omalta jutulta. Leipominen ja kokkaaminen sen sijaan ovat aina olleet hänen sydäntään lähellä. Kun hän huomasi LeijonanTrainee-ohjelman, hän päätti hakea mukaan.

Emmi-Orvokki aloitti oppisopimuksen tammikuussa 2025, ja koulutus kestää 1,5 vuotta. Hän on päässyt heti tekemään käytännön töitä ja oppimaan uutta. ”Aloitin padan pesemisellä ja muilla perustehtävillä. Minua neuvottiin koko ajan lisää, ja nyt vaikeatkin tehtävät sujuvat kuin luonnostaan,” Emmi-Orvokki kertoo.

Hän suosittelee ravintola-alaa ja oppisopimusta nuorille ja alan vaihtajille. ”Asiat oppii tehokkaammin töissä kuin koulun penkissä istumalla. Asiakkaat ja työporukka ovat mukavia, ja minut on otettu hyvin vastaan.”

Tulevaisuudessa Emmi-Orvokki haluaisi työskennellä vakituisesti kokkina Vekaranjärvellä ja oppia kenttäkeittimen salat. Hän viihtyy luonnossa ja harrastaa vihannesten kasvattamista sekä hirvenmetsästystä. Emmi-Orvokin supervoima on musikaalisuus – hän on soittanut baritonitorvea 14 vuotta ja esiintyy silloin tällöin konserteissa ja tapahtumissa.