Uratarina Ville Pesu - Leijona Catering Siirry sisältöön

Meidän leijonalauma – kokki ja ammattiurheilija 

 Vekaranjärven varuskuntaravintola Linnassa työskentelevä kokki Ville Pesu tuli Leijonaan töihin vuonna 2015 päättyneen varusmiespalveluksensa jälkeen. Hän aloitti uransa ravintolatyöntekijänä vuokratyöfirman kautta. 

– Innostuin alun perin opiskelemaan kokiksi koska olen tykännyt valmistaa ruokaa jo pienestä pitäen. Äitini on myös ammattikeittiöalalla ja olen seurannut hänen työskentelyään. Valmistuin kokiksi Kouvolan seudun ammattiopistosta vuonna 2014.  

Ravintolatyön extraajana Ville kartutti osaamistaan ja siirtyi pian kokin tehtäviin varuskuntaravintolassa. Leijonan joustavat työvuorot soveltuivat yhteen Villen toisen ammatin, urheilun kanssa. Ville on pelannut 7-vuotiaasta asti pesäpalloa Kouvolan Pallonlyöjät -seuran kasvattina. Kaudella 2019 hän nousi KPL:n superpesisjoukkueen rinkiin ja on pelannut etenijäjokerina. 

– Työssäni Leijonassa on kivointa se, kun onnistun kokkina ja valmistamani ruoka on herkullista. Palautetta tulee asiakkailta ja annamme myös töissä palautetta toinen toisillemme.  

”Olen iloinen, että Leijona on pystynyt joustamaan työaikojen järjestelyssä, työskentelen kesäkaudella osa-aikaisena.” Ville kertoo pesäpallon ja työn yhdistämisestä.

Työn ja urheilun yhdistäminen

Villen mielestä Leijonan arvot; vastuullisuus, asiakasläheisyys ja uudistuminen toteutuvat arkityössä. Ville kertoo, että ravintolan tiimi käy yhdessä läpi ravintolapäällikön johdolla tavoitteet, joita kohden työskennellään tiiminä.  

– Olen iloinen, että Leijona on pystynyt joustamaan työaikojen järjestelyssä, työskentelen kesäkaudella osa-aikaisena. Superpesiksessä pelit ovat tosi vaativia niin ajallisesti kuin fyysisesti. Kaksi hopeaa ja yksi pronssi ovat jääneet mieleen onnistumisina mutta toisaalta kultaa tässä tavoitellaan.  

Villen mielestä Leijonassa on hyvät mahdollisuudet oppia työn ohessa. Leijonaan kannattaa tulla töihin, jos pitää haasteista, sanoo Ville.  

KUKA?

Ville Pesu, kokki

Työskentelee varuskuntaravintola Linnassa Vekaranjärvellä.

Työskennellyt kokkina Leijonalla vuodesta 2015.