Uratarina Tuija Levä - Leijona Catering Siirry sisältöön

Meidän lauma – Tuija on täyden kympin leijonalainen 

Tänä vuonna vuoropäällikkö Tuija Levä sai vastaanottaa tunnustuksen 30 vuoden työstään varusmiesten ruokapalvelun parissa. Leijonalla Tuija on työskennellyt kymmenen vuotta, eli yhtiön perustamisesta saakka.  

“Aloitin 90-luvun alussa Hämeen rykmentissä esimiesharjoittelijana. Sieltä urapolkuni vei Savon prikaatiin kautta Santahaminaan, jossa teen töitä tänäkin päivänä”, kertoo Tuija. 

Tuijalla on vahva kokemus esimiestehtävistä 90-luvun loppupuolelta saakka. Hänestä on ollut mielenkiintoista nähdä vuosien saatossa tapahtunut esimiestehtävien digitalisaatio ja tiimityön vahvistuminen.   

“Meillä varuskuntaravintola Saharassa jokainen tekee oman osansa yhteisen tavoitteen eteen. Mielestäni digitalisaatio on helpottanut ja sujuvoittanut työntekoa, esimerkiksi ruokaturvallisuuteen ja omavalvontaan liittyen.”  

Tiimityötä asiakasta kuunnellen  

Tuija kertoo Leijona Cateringin toiminnan kehittyneen huimasti kymmenessä vuodessa. 

“Olemme kehittyneet asiakkaidemme tarpeet edellä. Erityisruokavalioiden määrä on kasvanut koko ajan vuosien varrella. Myös terveellisyystrendit ovat tulleet näkyvimmiksi esimerkiksi siten, että kokouskahvitukset ovat muuttuneet kevyemmiksi ja viinerit ovat vaihtuneet hedelmiin. Kuitenkin juhlapyhien perinneruuat ovat säilyttäneet paikkansa lukuun ottamatta joitakin uutuuksia.”  

Tuija kertoo korona-ajan olleen ihan oma lukunsa hänenkin työurallaan. Jatkuvat muutokset ja pikatilanteet ovat muovanneet arjesta erilaista. “Pitkään maastossa ruokailleet varusmiehet ovat silminnähden iloisia, kun he ovat voineet jälleen käydä ravintolasalissa normaalisti.” 

Työtään Tuija kehuu monipuoliseksi ja varusmiehiä kohteliaiksi sekä mukaviksi asiakkaiksi. 

“Pidän työni vaihtelevuudesta ja jopa pikatilanteiden tuomista haasteita. Ongelmanratkaisutaidot ovat työssämme tärkeitä.”

“Pidän työni vaihtelevuudesta ja jopa pikatilanteiden tuomista haasteita. Ongelmanratkaisutaidot ovat työssämme tärkeitä. Jotkut päivät ovat haasteellisempia kuin toiset, mutta viihdyn silti työssäni erittäin hyvin. Tykkään olla mukana tuottamassa varusmiesten ruokapalvelua!” 

KUKA?

Tuija Levä, vuoropäällikkö
varuskuntaravintola Saharassa Santahaminassa.
Koulutukseltaan restonomi.

Leijonalla vuodesta 2012, alalla vuodesta 1992.