Uratarina Susanna Karvonen - Leijona Catering Siirry sisältöön

Meidän lauma – Leijonassa ammattiin oppiva Susanna  

Sujuvasti Leijonaan 

Susanna otti muutama vuosi sitten rohkean askeleen tarttuessaan haasteeseen, jonka Leijonan ravintolapäällikkö heitti hänelle eräänä ihan tavallisena arkipäivänä.   

“Työskentelin aiemmin toisen työnantajan palveluksessa siivoojana paikassa, jossa Leijonan ravintola sijaitsee. Tehtäviini kuului siistiä myös henkilöstöruokala, mistä ravintolapäällikkö niin sanotusti löysi minut. Työhaastattelu pidettiin siinä työn lomassa ja jo kahden viikon kuluttua aloitin työt Leijonassa!” kertoo Susanna.  

Ahkeruutta ja oppimisen iloa 

“Olen koulutukseltani ylioppilas ja työskennellyt maatilayrittäjänä. Tykkään oppia työtä tekemällä, ja niin myös olen omaksunut tehtävät Leijonassa. Työskentelin aluksi ravintolatyöntekijänä. Parin vuoden kuluttua ravintolaamme haettiin kokkia, ja tuolloin halusin siirtyä kokin tehtäviin.”   

Ahkera ja positiivisella asenteella varustettu Susanna sanoo, että Leijona on tarjonnut hänelle juuri sopivasti ammatillisia haasteita.   

“Leijonassa olen saanut kehittyä työtä tekemällä, mikä sopii minun tapaani oppia. Halusin siirtyä isompaan varuskuntaravintolaan kokin tehtäviin ja suorittaa samalla LeijonaTrainee –ohjelmassa ammatillisen pätevyyden. Tämä onnistui hienosti ja tutkintoni valmistuu työn ohessa.”   

“Leijonassa olen saanut kehittyä työtä tekemällä, mikä sopii minun tapaani oppia.” 

Susannan tyypillinen työpäivä alkaa pukeutumalla Leijonan työvaatteisiin, samalla hän siirtää ajatuksensa kodin ja perheen parista töihin.  

“Tehtäviini varuskuntaravintola Hoikanhovissa kuuluu ruuan valmistus ja huolehtiminen siitä, että ruoka on ajallaan asiakkailla. Toisessa Leijona-toimipaikassa aiemmin tein myyntityötä, tuotteiden pakkaamista ja tavaroiden hyllytykseen liittyviä tehtäviä.” kertoo Susanna monipuolisesta työkokemuksestaan Leijona-uralla.  

Uusi inspiroi mutta myös haastaa 

“Nautin työstäni, vaikka koen jonkin verran haasteita perheen ja työn yhdistämisessä.” sanoo Susanna.    

“Koen olevani vielä uusi työntekijä Leijonassa. Minusta on mukavaa oppia ja valmistaa uusia ruokalajeja. Haluan myös oppia lisää eri ruokavalioista, sillä dieettien mukainen ruuan valmistus on erittäin tärkeä osa kokin ammattitaitoa.” Susanna vahvistaa. 

KUKA?

Susanna Karvonen, kokki
Leijonalla vuodesta 2018, ensin ravintolatyöntekijänä, sen jälkeen kokkina.  

Koulutukseltaan ylioppilas ja suorittaa parhaillaan ruokapalvelujen ammattitutkintoa LeijonaTrainee -ohjelmassa. Alalla kolme vuotta.