Meidän leijonalauma – Intin jälkeen TraineeLeijonaksi
Erähenkinen ja liikunnallinen Noora suoritti varusmiespalveluksensa Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä vuonna 2019.
– Olin huoltopalvelualiupseerina ja sitä kautta sain seurata Leijonan toimintaa, kun leijonalaiset opastivat meitä ruuan valmistuksessa. Leijona jäi silloin mieleeni, kertoo Noora.
Armeijan jälkeen Noora oli varastolla töissä, mutta se ei sitten tuntunutkaan hänen omalta jutultaan. Hän päätti ottaa varuskuntaravintola Linnan ravintolapäällikköön yhteyttä ja kysyä pääsisikö töihin.
– Päällikkö toivotti minut tervetulleeksi kokeilemaan aluksi ravintolatyöntekijän tehtäviä. Sitten sain neuvon, että minun kannattaa hakeutua kokin oppisopimuskoulutukseen.
Ideasta innostuneena Noora tarttui tuumasta toimeen ja niin hänen TraineeLeijona -opintonsa alkoivat kuuden kuukauden työskentelyn jälkeen.
– Sain ohjaajakseni huipputyypin, Soilin. Soililta saa paljon hyviä vinkkejä kokin arkityöhön, koska hänellä on niin vankka kokemus.
Nooran mielestä työkaverit ovat ehdottomasti kivointa Leijonassa. Hän tykkää nähdä oman työnsä jäljen herkullisena ruokana. Noora on huomannut, että työssä pitää olla itsevarmuus kohdallaan.
Vekaranjärvellä on paljon ruokailijoita ja aterioita valmistetaan sekä varuskuntaravintolaan että maastoon. Työpaikalla tapahtuu paljon ja varusmiehiltä palaute tulee suoraan. Arviointikyky pitää olla myös hyvä, ja sisua mennä vaikeuksien kautta voittoon.
– Meiltä ei täällä lopu ruoka kesken, teemme ruuan tilanteessa kuin tilanteessa. Me leijonalaiset olemme ystävällisiä ja rentoja tyyppejä; meiltä saa kysyä tyhmiäkin kysymyksiä koulutustilanteessa, kun opettelemme varusmiesten kanssa valmistamaan ruokaa maastossa.
Nooran tavoite on suorittaa opinnot loppuun ja saada vakituinen työpaikka Leijonasta.
– Leijona on hyvä työpaikka, koska työsuhde-edut ja terveydenhuolto ovat mainiot. Palkka tulee aina sovitusti tilille. Minulla on turvallinen olo täällä töissä. Me teemme Leijonassa tärkeää työtä varusmiesten kannalta, kertoo Noora.
KUKA?
Noora Flekander, ravintolatyöntekijä ja TraineeLeijona
Varuskuntaravintola Linna Vekaranjärvellä
Suorittanut asepalveluksen Karjalan Prikaatissa Vekaranjärvellä. Opiskelee kokiksi TraineeLeijona -ohjelmassa.