Uratarina Jarmo Sultsi - Leijona Catering Siirry sisältöön

Meidän lauma – Leijonan voittajakokki Jarmo Sultsi 

Töitä vahvalla otteella 

Vuosittaisen PRO ammattikeittön kokki –sarjan voittanut Jarmo Sultsi työskentelee vuoropäällikkönä varuskuntaravintola Saharassa Helsingin Santahaminassa.   

“Mä kiinnostuin kokkaamisesta jo koulun köksäntunnilla. Aloitin 16-vuotiaana ravintola-alalla ja sitten opiskelin oppisopimuskoulutuksella alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnot.”  

Jarmon asenne on kohdallaan; se näkyy työtä pelkäämättömänä ja sisukkaana otteena. 

”Opettelin ravintoloissa rohkeasti työtehtävän kerrallaan. Intissäkin olin keittiömiehenä. Tänä päivänä mulla on 30 vuoden erittäin monipuolinen kokemus ravintola-alalta.” 

 

Leijonan henki varuskuntaravintolassa 

“Töissä mua kiehtoo vaihtelevuus ja Leijonan loistava työyhteisö – yhdellä viikolla kokataan metsässä kertausharjoituksissa, toisena viikkona järjestetään BBQ-teemainen ruokailu tuhansille varusmiehille ja seuraavalla edustusillallista asiakkaan pienelle arvovieraiden ryhmälle. Mä olin välillä muualla töissä, mutta Leijonan henki toi mut takaisin. Mä haluan työni kautta olla mukana maanpuolustuksessa. Teemme tärkeää ja merkityksellistä työtä Leijonassa joka päivä.” 

Tiimityö on parasta 

Työpäivänsä Jarmo aloittaa moikkaamalla kaikki työntekijät ja vaihtamalla kuulumiset. On tärkeää tietää mitä edellisessä vuorossa on tapahtunut ja ovatko työt sujuneet kuten pitää.  

“Jos varuskuntaravintolassa on jokin tilanne päällä, käsittelemme asian ja ratkaisemme haasteen mahdollisimman nopeasti, että saadaan työt sujuvasti jatkumaan. Leijonan tiimi ja ihmiset työpaikalla ovat mulle tosi tärkeitä. Mä nautin, kun homma toimii ja kun näen, että kaikki tekevät parhaansa. Tulee tunne, että selvitään mistä vaan.” 

”Teemme tärkeää ja merkityksellistä työtä Leijonassa joka päivä.”

Suunta huipputyöpaikkaan 

Ravintola-ala kaipaa jatkuvasti työvoimaa. Heille, jotka etsivät sopivaa työpaikkaa, PRO-voittajallamme Jarmolla on selkeä viesti.   

”Leijona on urani paras työpaikka tähän mennessä. Täällä pidetään ihmisistä aidosti huolta kun hyvinvointiin satsataan töissä ja vapaa-ajalla. Työturvallisuus kuten viiltosuojahanskat ja ergonomia ovat osa meidän työkulttuuria. Mä tykkään Leijonan meiningistä!” 

KUKA?

Jarmo Sultsi, kokki ja vuoropäällikkö
varuskuntaravintola Saharassa Santahaminassa
Leijonalla vuodesta 2015. Opiskellut kokin ammattitukinnon ja asiakaspalvelun erikoisammattitutkinnon.
Ollut alalla 30 vuotta.