Hae sivustolta
Itämeriruokaa
Itämeriruokaa Suomalainen ruuantuotanto vaikuttaa Itämeren hyvinvointiin. Leijona Catering on yksi Suomen suurimmista ruuan ostajista noin 70 000 valmistetun ja tarjotun aterian päivävolyymilla. Meille on tärkeää, että tarjoamamme ruoka on mahdollisimman ympäristöystävällistä myös Itämeren suojelun näkökulmasta. Itämeriruokaa puhtaimmillaan on toki Itämereltä pyydetty kala. Erityisesti silakan ja särkikalojen osuutta ruokavaliossa kannattaa kasvattaa, koska kalan mukana Itämerestä poistuu rehevöittäviä … Lue lisää
Leijona aktiivisena ruoka-alan toimijana
Leijona aktiivisena ruoka-alan toimijana Leijonalle on tärkeää osallistua ruoka-alan innovointityöhön koko elinkaaren mitalla, ns. pellolta pöytään, pitäen samalla esillä erilaisissa hankkeissa suurkeittiö- ja ruokahankintanäkökulmaa. Leijonalaisista kehitystyöhön osallistuvat pääasiassa tuotekehitys- ja innovaatiot -yksikön asiantuntijat, mutta hankkeiden edetessä myös ravintoloissamme testataan käytännössä raaka-aineita, reseptejä ja valmistusmenetelmiä. Leg4Life Leg4Life on Helsingin yliopiston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Luonnonvarakeskuksen … Lue lisää
Ympäristöpolitiikka
Leijonan ympäristöpolitiikka Leijonan tavoitteena on olla ympäristövastuullisuudeltaan Suomen paras catering-alan toimija. Tämä tavoite edellyttää, että ruokalistoja, hankintoja, osaamista ja vastuullisuutta kehitetään jatkuvasti. Lisäksi toimintaa kehitettäessä otetaan kaikessa huomioon ympäristönäkökulma: luonnonvarojen kuluttamisen vähentäminen. Leijonan tavoitteena on tunnistaa ja vähentää omasta toiminnasta aiheutuvia sekä tuotteiden hankintaketjussa syntyviä merkittäviä ympäristövaikutuksia. Leijona Catering noudattaa ympäristöasioissa lainsäädäntöä, seuraa sen kehitystä … Lue lisää
YK:n kestävän kehityksen tavoitteet
Leijona Catering vastaa kansallisiin ja globaaleihin kestävän kehityksen tavoitteisiin Leijonan toiminnassa kestävän kehityksen painopiste kohdistuu kuuteen YK:n asettamaan globaaliin tavoitteeseen. Tavoite 2. Poistaa nälkä, saavuttaa ruokaturva, parantaa ravitsemusta ja edistää kestävää maataloutta. Haluamme siirtyä käyttämään uudistavasti viljeltyjä ja tuotettuja raaka-aineita tarjoamassamme ruuassa, sekä huomioida hankintakäytännöissämme ilmastonmuutoksen vaikutukset alkuperämaissa. Tavoite 12. Varmistaa kulutus- ja tuotantotapojen kestävyys. … Lue lisää
Ympäristövastuu
Ympäristö- ja ilmastovastuullisia aterioita Ateriakohtaisten ilmastopäästöjen pienentäminen on tärkein vastuullisuustavoitteemme. Leijona Catering on yksi Suomen suurimmista ruokapalveluyrityksistä ja ruuan raaka-aineet muodostavat yli 80 % toimintamme hiilijalanjäljestä. Ruuan ilmastopäästöjä voimme pienentää usealla eri keinolla, joita me Leijonalla pyrimme käyttämään sopivassa tasapainossa. Eläinperäisen proteiinin osuuden pienentäminen aterioilla asiakastyytyväisyys säilyttäen sekä ruokahävikin vähentäminen ovat suurimmassa roolissa. Leijona Catering … Lue lisää
Kotimaista ruokaa
Ruuan korkea kotimaisuusaste on osa Leijonan huolto- ja toimitusvarmuuslupausta. Samalla meidän on myös huolehdittava siitä, että kotimaisen ruuan mahdolliset saatavuushaasteet – vaikkapa pahan katovuoden sattuessa – eivät vaikuta asiakkaidemme huoltovarmuuteen. Siksi ylläpidämme hankintakanavia myös kotimaan ulkopuolelle. Leijonan hankintojen vastuullisuudessa kotimaisuudella on suuri rooli. Emme kuitenkaan voi vain tavoitella täysin kotimaista hankintaketjua, koska varautuminen merkitsee varautumista … Lue lisää
Eettiset toimintaperiaatteet
Leijona Cateringin eettiset ohjeet kuvaavat yhtiön arvoja ja strategiaa, joiden mukaisesti toimimme valtakunnallisena catering‐palveluja tuottavana yrityksenä. Toimintaperiaatteet Toimimme aina rehellisesti ja luotettavasti. Noudatamme työssämme annettuja ohjeita. Toimimme yhtiön arvojen ja edun mukaisesti. Henkilöstön hyvinvointi Kohtelemme työntekijöitämme oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Edistämme hyvinvointia, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Turvallisuuden kehittäminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Ympäristö Noudatamme kaikessa toiminnassamme ympäristölainsäädäntöä. Etsimme jatkuvasti keinoja, … Lue lisää
Toiminnan jatkuvuuden varmistaminen
Toiminnan jatkuvuuden varmistaminen Toimintamme sujuvuuden ja kustannustehokkuuden turvaamiseksi hankintaketjumme on oltava ehdottoman toimitusvarma ja kumppaneidemme luotettavia. Asetamme kilpailutuksissamme vaatimukset toimittajillemme korkeiksi varmistuaksemme siitä, että asiakkaamme saavat kauttamme laadultaan ensiluokkaisia ja silti kustannustehokkaita elintarvikkeita. Sopimuskauden aikana seuraamme järjestelmällisesti toimitusvarmuutta ja sopimustemme mukaista toimintaa, läheisessä yhteistyössä tavaran- ja palveluntoimittajien kanssa. Haluamme olla vastuullinen, kehittyvä ja haluttu yhteistyökumppani. … Lue lisää
Taloudellinen vastuu
Taloudellista lisäarvoa Taloudellinen vastuu tarkoittaa Leijonalle hyvää taloudenhoitoa sekä tekoja kilpailukyvyn ja asiakasläheisen toiminnan eteen. Seuraamme tarkasti toimintamme kannattavuutta strategisilla ja operatiivisilla mittareillamme. Taloudellisesti vahva yritys pystyy kantamaan vastuunsa ympäristöstä, vastaamaan asiakkaittensa tarpeisiin, huolehtimaan henkilöstöstään sekä palvelemaan koko yhteiskunnan kehitystä. Leijonan taloudellinen tehokkuus kaikessa omassa toiminnassa palvelee myös yhteiskuntaa, koska toimimme valtaosin verorahalla. Leijonan vuosittainen … Lue lisää
Terveellinen ja turvallinen ruoka
Eväitä hyvään elämään: terveellinen ja turvallinen ruoka Terveellisen syömisen tukeminen on Leijonan yhteiskuntavastuun ytimessä. Riittävä energiansaanti ja säännöllinen ateriarytmi ovat olennaisia suurimpien asiakasryhmiemme eli varushenkilöiden ja vankien jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta. Tarjotessamme päivän ateriat varuskunnissa kohtaamme päivittäin tuhansia nuoria, joita haluamme auttaa tekemään hyviä valintoja sekä ympäristön että terveellisten elintapojen näkökulmasta. Palvelusaikana omaksutut tottumukset kantavat … Lue lisää