Leijonan perintö - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijonan perintö

Leijonan perintö

Leijona Catering ei ole vain ruokapalveluja tarjoava yritys, vaan myös työnantaja, kouluttaja ja yhteiskunnallisesti vaikuttava toimija. Leijonan ruuilla ruokitaan Suomessa noin 35 % jokaisesta ikäluokasta vuosittain, mutta mihin kaikkeen muuhun Leijonan raapaisu sitten jälkensä jättää?  

Leijona työnantajana 

Leijona työllistää yli 500 ammattilaista, ja kouluttaa vuosittain useita heistä uusiin tutkintoihin ja mahdollistaa työhön liittyvät lisäopinnot työntekijän itse niin halutessaan. Leijonalaisilla on pitkiä työuria, osa on ollut Leijonan matkassa alkutaipaleelta lähtien, ja osa tullut matkaan mukaan jo edellisestä organisaatiosta. Pisimmät työurat Leijonassa ovat siis yli 40 vuoden mittaisia. Toisille Leijona on ensimmäinen vakituinen työpaikka, ja kuten Leijonan työnantajalupauksessakin luvataan, tarjoamme nyt ja tulevaisuudessa varmasti ainutlaatuiselta maistuvaa työtä ympäri Suomen! 

Mitä Leijonasta sitten jää asiakkaillemme?  

Aterioitamme nauttii päivittäin tuhannet asiakkaamme ja monelle heistä suurimmat opit ovat säännöllinen ruokarytmi, ja terveellisen ruokavalion merkitys päivittäiseen hyvinvointiin. Moni asiakkaistamme maistaa Leijonan ravintoloissa ensimmäistä kertaa heille uusia ruokalajeja, ja osa löytää Leijonan ja sotilaskeittäjäkoulutuksen kautta itselleen myös tulevaisuuden ammatin. Vankilassa säännöllisesti tarjottu lämmin ateria on monelle ensimmäinen laatuaan, ja näin ollen myös iso oppi arjen taitoihin vapautumisen jälkeisestä elämää silmällä pitäen.  

Yhteiskuntavastuu 

Leijona jättää jälkensä myös suomalaiseen yhteiskuntaan, maksammehan vuosittain yli 11 miljoonan euron veromme Suomeen ja mahdollistamme täten osaltamme hyvinvointiyhteiskunnan kehittymisen. Leijonalle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlippumerkki tunnustuksena kotimaisesta palvelusta ja lähes 80% käyttämistämme raaka-aineista ovat suomalaisia. Voidaankin siis sanoa, että Leijonan raapaisu ulottuu monen kotimaisen ruoka-alan tuottajan pöytään asti. 

Luonnon monimuotoisuus 

Nyt elokuussa vietetään Itämeripäivää, johon myös Leijona osallistuu. Itämeripäivä näkyy Leijonassa siten, että tarjoamme ravintoloissamme teeman sopivia ruokia, ja muistutamme Itämeren hyvinvoinnin parantamisesta eri somekanavillamme. Leijona on antanut Baltic Sea Action Groupille (BSAG) Itämeri- sitoumuksen, jonka myötä sitoudumme hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja luonnon monimuotoisuuden parantamiseen tavarantoimittajayhteistyön keinoin.  

Huomioimme kaikessa tekemisissämme siis aina niin yhteiskunnallisen ja sosiaalisen, kuin taloudellisen ja ekologisenkin vastuullisuuden ja jätämme näin ollen jälkeemme positiivisen raapaisun.  

Haluaisitko sinä olla yksi meistä? Tutustu uratarinoihin ja avoimiin työpaikkoihimme, ja liity laumaamme! 

Liisa

Kirjoittaja on Leijonan palvelupäällikkö