Kymmenen vuotta vastuullisia valintoja ja eväitä hyvään elämään - Leijona Catering Siirry sisältöön

Leijona Catering tekee ruokaa, jolla on tarkoitus. Jo kymmenen vuoden ajan olemme tuoneet ruoan pöytään ja pakkeihin armeijassa, vankiloissa ja muissa valtion taloissa. Kun asiakkaamme voivat hyvin, myös Suomi voi paremmin.

Syyskuussa vuonna 2005 Aromi -lehdessä kerrottin Puolustusvoimien ruokahuollon elävän muutosten aikaa. Ruokahuollon Palvelukeskuksen (PURU) uudeksi johtajaksi oli nimitetty Ritva Paavonsalo, joka aloitti työnsä elokuun alussa 2005.

Yhtiömme näki päivänvalon 1.1.2012, kun Puolustusvoimien Ruokahuollon Palvelukeskus PURU muuttui yhdessä yössä valtion virastosta osakeyhtiöksi, Leijona Cateringiksi. Puolustusvoimat vaihtui omistajasta asiakkaaksi ja saimme eteemme kunnianhimoisen tavoitteen: parempaa ruokaa pienemmin kustannuksin – vastuullisesti, turvallisesti ja toimitusvarmasti.

Lähdimme liikkeelle takamatkalta ja moni asia rakennettiin alusta alkaen tietojärjestelmistä ja resepteistä lähtien. Myös kurssia on välillä tarkennettu. Vuonna 2016 päätimme keskittyä turvallisuuskriittisiin kumppaneihin ja suljimme linjauksen myötä monen ravintolan ovet. Kymmenen vuoden aikana kiri on kuitenkin ollut kova ja edistystä on tapahtunut monella rintamalla.

Leijonalaisia työssään vuonna 2012.

Maku on vastuullisuusteko

Vastuullisuus on kuulunut kiinteästi työhömme aivan toiminnan alusta alkaen. Olemme pitäneet kunnianhimon tason korkealla ja kymmenessä vuodessa Leijona Cateringista on kasvanut edelläkävijä monella vastuullisuuden saralla. Muutos näkyy myös lautasella. Elintarvikehankinnoissa olemme kiinnittäneet katseemme alkuperään, ja yhä suurempi osa raaka-aineistamme on kotimaisia. Monipuoliset kasvisruokamme tekevät ilmastovalinnoista entistä helpompia.

Maku on vastuullisuusteko. Kun ruoka maistuu, hävikki vähenee ja asiakkaamme jaksavat paremmin. Siksi kehitämme reseptiikkaamme jatkuvasti. Tunnemme myös sosiaalisen vastuumme ja huolehdimme niin työntekijöidemme kuin asiakkaidemme hyvinvoinnista. Asiakkaillamme on tärkeä rooli yhteiskuntamme suojelussa, ja luotettavuus, ketteryys ja toimintavarmuus ovat toimintamme ytimessä. Meille ruoka on aina myös turvallisuustekijä: ruokahuollon täytyy sujua niin normaali- kuin poikkeusoloissa. Arjen työ on kriisivalmiuden ylläpitoa.

Toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo kertoi Vitriini -lehdelle elokuussa 2012, että yrityksenä ja matalan organisaation ansiosta Leijona pystyy tekemään asioita entistä yksinkertaisemmin ja nopeammin.

Saavutuksia mausta tinkimättä

Kymmenen vuotta sitten asetetut tavoitteet on saavutettu ja rima ylitetty korkealta. Luvut osoittavat, että tekemisemme on tehostunut mausta tinkimättä. Teemme päivittäin töitä sen eteen, että ravintoloissamme ruoka maistuu ja jokainen tuntee olonsa tervetulleeksi. Asiakastyytyväisyystuloksemme ovatkin nousseet tasaisesti.

Leijona Cateringista on kasvanut maanpuolustuksen ja turvallisuusalan luottokumppani, vastuullisuuden suunnannäyttäjä ja maukkaan arjen luoja.

Emme kuitenkaan ole pysähtymässä paikoillemme. Uudet haasteet, kuten turvallisuusympäristön muutos, kallistuvat elintarvikkeet ja työvoiman saatavuus, näkyvät jo nyt ja edellyttävät meiltä aktiivisia tekoja. Digitaalinen kehitys, valmius ja turvallisuus vaativat jatkuvaa vireyttä. Haluamme myös säilyttää etumatkamme vastuullisuudessa, panostaa johtamiseen ja viihtyisään työarkeen ja olla alan vetovoimaisin työpaikka. Leijona Cateringin juuret juontavat syvälle suomalaiseen sisuun ja sitkeyteen. Kun maailma muuttuu, yksi on ja pysyy: ruokailu on monelle päivän paras hetki. Työmme turvallisuuden, tulevaisuuden ja maukkaamman arjen puolesta jatkuu – ateria kerrallaan.