Kotimaista ruokaa  - Leijona Catering Siirry sisältöön

Ruuan korkea kotimaisuusaste on osa Leijonan huolto- ja toimitusvarmuuslupausta. Samalla meidän on myös huolehdittava siitä, että kotimaisen ruuan mahdolliset saatavuushaasteet – vaikkapa pahan katovuoden sattuessa – eivät vaikuta asiakkaidemme huoltovarmuuteen. Siksi ylläpidämme hankintakanavia myös kotimaan ulkopuolelle.  

Leijonan hankintojen vastuullisuudessa kotimaisuudella on suuri rooli. Emme kuitenkaan voi vain tavoitella täysin kotimaista hankintaketjua, koska varautuminen merkitsee varautumista kaikenlaisiin olosuhteisiin: myös esimerkiksi poikkeusoloihin, joissa kotimaisessa ruokaketjussa on syystä tai toisesta häiriöitä. Normaalioloissa pidämme kuitenkin kotimaisuusasteen mahdollisimman korkealla. 

Käyttämämme maito, liha ja lihajalosteet, peruna sekä tuore leipä ovat 100 % suomalaisia. Pitkäjänteinen työmme muiden käyttämiemme raaka-aineiden kotimaisuusasteen kasvattamiseksi jatkuu tulevina vuosina.  

Alkuvuonna 2021 ruuan alkuperämaita oli kaikkiaan noin 60, joista valtaosasta ostomme olivat volyymiltään alle prosentin. Kotimaisten elintarvikkeiden osuus oli 77 prosenttia. 

Leijonalle myönnettiin vuonna 2020 Avainlippu-merkki, joka kertoo palvelumme suomalaisuudesta.  Merkin myöntämisessä otetaan huomioon tuotteiden ja palveluiden kotimaisuusaste sekä kaikki tuotteisiin tai palvelun tuottamiseen kohdistuvat suomalaiset kustannukset ja työllistäminen.  

Leijonan eettiset hankinnat -sivulta löydät lisää tietoa hankintaperiaatteistamme.