Ideasta lautaselle - Leijona Catering Siirry sisältöön

Ideasta lautaselle

Me Leijonassa valmistamme päivittäin noin 70 000 ateriaa – mitä meidän täytyy huomioida ja ketä tarvitaan matkan varrella, ennen kuin idea päätyy asiakkaan lautaselle asti nautittavaksi?

Ajatus uudesta reseptistä lähtee usein uusien raaka-aineiden tai trendien kautta. Uuden luomisessa tärkeintä on pitää mielessä kohderyhmä eli ruokailevat asiakkaat. On selvitettävä, mitkä asiat ruokatuotteessa vaikuttavat asiakkaan ruokailupäätökseen. Tässä avainasemassa ovat meidän taitavat tekijämme ravintoloissa, jotka kohtaavat asiakkaitamme päivittäin. Ruoka-aiheisten ajatusten vaihto asiakkaiden kanssa luo pohjan idealle. 

On siis mielenkiintoista haastaa niin itseä kuin muita leijonalaisia ideoimaan, mitkä asiat tekevät ruuasta herkullista mutta myös terveellistä. Leijonan ammattilaisista on koottu ruokalistaan keskittyviä työryhmiä, joiden tehtävänä on jakaa kokemuksia arjesta. Tätä kautta ideoimme uusia reseptejä ja tuotteita ravintoloiden käyttöön.

Idean jalostuttua reseptiaihioksi, on aika lähteä testaamaan. Reseptiin on löydettävä siihen parhaiten soveltuvat raaka-aineet, jotka tukevat valmistustapaa ja ruokalajia. Ensimmäistä reseptiaihiota voidaan testata pienillä raaka-ainemäärillä, jossa saadaan suuntaa ruuan rakenteesta, makumaailmasta ja kypsennysajoista. Tämän jälkeen testataan isommalla ateriamäärällä valitussa Leijonan ravintolassa.

Tällöin tarkastelemme koko ketjua raaka-aineiden saatavuudesta asiakkaan lautaselle asti. Tärkeänä linkkinä ovat ammattilaiset keittiöissämme, jotka osaavat arvioida uuden tuotteen heidän näkökulmastaan ja antaa kehitysehdotuksensa tuotteelle. Kun testattava resepti päätyy ateriaksi asiakkaan lautaselle, pääsemme suoraan vuorovaikutukseen. Asiakkailta ja Leijonan ammattilaisilta saatujen palautteiden perusteilla tehdään tarvittavat muutokset lopputuotteeseen tai päädytään yhdessä siihen, että testattava resepti on kerralla maalissa.

Me Leijonassa haluamme tarjota herkullista ruokaa, joka tukee asiakkaidemme päivittäistä jaksamista ja hyvinvointia.

Kun ruokatuote on kaikilta osin kunnossa, katsotaan käyttöönotolle ajankohta. Uusi resepti kirjataan ravintoloiden ruokalistoille. Tietojärjestelmämme ohjaa ravintoloitamme tilaamaan tarvittavat raaka-aineet, jotka Leijonan hankintatiimi on yhteistyökumppaniemme kanssa varmistanut. 

Ammattilaiset Leijonan keittiöissä valmistavat reseptin mukaisesti herkullisen ruoan asiakkaiden nautittavaksi, jolloin voimme todeta, että idea on nyt lautasella!

Kirjoittajina Leijonan tuotekehitystiimi