Herkullinen elämä - Leijona Catering Siirry sisältöön

Herkullinen elämä

Herkullinen ruoka tuo iloa elämään, mitä muuta se meille tarjoaa? 

Jaksaminen, toimintakyky 

Pitää syödä, että jaksaa, muistutetaan myös Leijonan esittelyvideossa (https://www.youtube.com/watch?v=pK71vGioxNE), ja tottahan se on. Oletpa sitten varusmies tai opiskelija, nautitpa Leijonan aterioita sitten vankilassa, työpaikallasi tai vaikka maasto-olosuhteissa kertausharjoituksessa, on ruuan tärkeimmistä tehtävistä pitää sinut toimintakykyisenä tehtävässä, jota sinä päivänä olet suorittamassa.  

Vatsa, suolisto 

Ihmisen ruuansulatuskanava on monimutkaisen kompleksinen, tärkeä ja kuitenkin looginen elin. Jokaisella ruuansulatusjärjestelmän osalla on oma tärkeä tehtävänsä. Tämän kokonaisuuden toimiessa oikein, myös ihminen itse voi paremmin. Sitä ei tule aina miettineeksikään, kuinka suuri rooli vatsan ja suoliston hyvinvoinnilla on terveyteen ja sitä kautta muun muassa stressinsietokykyyn, hormonitoimintaan, vastustuskykyyn ja unen laatuun. 

Kuinka kokonaisuus sitten saadaan toimimaan oikein? Tässä muutama vinkki! 

  • Syö säännöllisesti, monipuolisesti ja kohtuudella kaikkea. 
  • Syö rauhallisesti älä hotkien, nautiskele hieman ruokailuhetkessä, 
  • Ruokailu on kokonaisvaltainen hyvän olon hetki, jolla ravitaan niin kehoa, kuin mieltäkin.  

Ihminenhän syö aina ensin silmillään, joten ruuan ulkonäön merkitystä ei sovi vähätellä. Tätäkin asiaa miettivät Leijonan tuotekehittäjät, jotka tekevät jatkuvaa työtä varmistaakseen asiakkaillemme turvallisen, terveellisen ja monipuolisen sekä vaihtelevan ruokavalikoiman, unohtamatta tietenkään herkullisuutta ja houkuttelevuutta. 

Aivot ja mielen hyvinvointi 

On kuitenkin syytä muistaa, että ei ruoka pelkkää polttoainetta ole. Hyvässä seurassa nautittu herkullinen ateria on myös sosiaalinen tapahtuma, jossa voi hetkeksi unohtaa arjen kiireen, huolet ja murheet, ja vain keskittyä nauttimaan. Kun mieli on hyvä, myös aivot voivat hyvin. Aivojen hyvinvointi vaikuttaa muun muassa jaksamiseen; nälkäisenä ajatus ei luista, hermoa kiristää ja keskittyminen on vaikeaa. Myös uuden oppimiseen on aivojen hyvinvoinnilla suuri merkitys. Terveellinen ruokavalio parantaa ajattelukykyä ja aivojen keskittymiskyky hyötyy säännöllisestä ateriarytmistä. 

Harrastukset ja aktiivinen toiminta lisää hyvinvointia 

Ihminen on kokonaisuus ja kokonaisvaltainen hyvinvointi koostuu useasta eri alueesta. Tärkeimpiä niistä ovat ravinto, lepo, liikunta ja mielen hyvinvointi. Teemme päivä- ja viikkotasolla satoja valintoja, joista usein meidän itsemme hyvinvointiin liittyvät asiat jäävät taka-alalle. Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää ja pienilläkin asioilla on merkitystä. 

Mitä harrastuksia tai mielenkiinnonkohteita sinulla on vapaa-ajallasi? Oikeastaan ihan sama mitä ne ovat, kunhan ne tuottava hyvää mieltä. Ruuasta saat energiaa päivittäiseen jaksamiseen. Sinulle mielekkäästä tekemisestä saat lisää henkistä energiaa. 

Maailman sydänpäivä 29.9.2022  

Maailman sydänpäivää vietetään syyskuun lopussa. Valitsemalla lautaselleen sydänmerkkituotteita, voidaan alentaa sydän- ja verisuonitautien riskiä. Leijonan ravintoloissa tarjottavista aterioista lähes 80 % sisältää sydänmerkki -reseptejä, joissa on noudatettu sydänmerkin kriteerien mukaisesti mm rasvan, suolan ja kuitujen määrää, sekä laatua.   

Kun valitset Sydänmerkityn ruuan, luot terveyttä kannattavia muutoksia ruokavaliossasi. Sydänmerkkituotteen tunnistat tästä tunnuksesta tai SY -merkinnästä. 

Anna-Mari

Kirjoittaja on Leijonan tuotekehittäjä