Pois heitetty ruoka tulee kalliiksi

Noin kolmasosa kaikesta maailman ruuasta päätyy roskiin. Pienillä muutoksilla on mahdollista tehdä suuria ruokahävikin pienentämisessä. Leijona Cateringin ravintolat ovat mukana hävikkitalkoissa.

Vuosittain vietettävän kansallisen hävikkiviikon tavoitteena on lisätä kuluttajien tietoisuutta ruokahävikistä ja pyrkiä vaikuttamaan kulutustottumusten kautta hävikin pienentämiseen.

Myös Leijona Cateringin ravintoloissa ruokahävikkiä seurataan jatkuvasti.

– Ruokahävikkiä ja biojätteen määrää seurataan ravintoloissamme ympäri vuoden. Biojätekampanjoiden aikana seuranta on tarkempaa, ja valtakunnallisen hävikkiviikon aikana lisäksi opastamme ja keskustelemme aiheesta asiakkaittemme kanssa, kertoo Leijona Cateringin palvelupäällikkö Sirpa Kurki. – Tärkein yksittäinen asia, jonka ihan jokainen voi ravintolassa ruokaillessaan tehdä, on ottaa lautaselle juuri sen verran, kuin jaksaa syödä.

Biojätekampanjoiden aikana biojätteen kertymistä tarkastellaan päivittäisseurannan lisäksi kirjaamalla jokaisen aterian lautasjätteen määrä. Lukemat suhteutetaan ravintolakohtaisiin asiakasmääriin, ja tuloksena saadaan tarkkaa tietoa ruokahävikistä.

Hävikkiviikon kampanjasivuilla arvioidaan, että ruokaa heitetään roskiin noin 25–30 kiloa vuosittain henkilöä kohti. Määrä kuormittaa kaupan kassalla kukkaroa ja roska-astiaan päätyessään jätehuoltoa. Suunnitelmallisuus ruokaostoksia tehdessä siis kannattaa.

Lue lisää kampanjasta: http://www.havikkiviikko.fi/