Leijona Cateringin yt-neuvottelut päättyivät

Leijona Catering Oy:n yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 14.2.2017. Neuvottelujen tuloksena sovittiin henkilöstön sopeuttamistoimenpiteistä, joissa tukitoiminnoista, johtoryhmästä, Helsingissä sijaitsevista henkilöstöravintoloista Asemamies, Elimäki, Lime Park, Maku ja Stateria sekä Kuopiossa sijaitsevasta opiskelijaravintola Studiasta irtisanotaan yhteensä 21 henkilöä. Henkilöstövähennykset toteutetaan pääosin kesäkuun loppuun mennessä.

Valtion omistajaohjauksen linjausten mukaisesti Leijona Catering luopuu liiketoiminnasta yksityisillä markkinoilla. Tämän johdosta Leijona Cateringin yksityisillä markkinoilla toimivien, yllä mainittujen ravintoloiden toiminta päättyy. Liiketoiminnan tavoitteiden saavuttaminen ja strateginen kumppanuus Puolustusvoimien kanssa edellyttää tehokasta johtamismallia ja hallintoa. Näin varmistamme Leijonan kustannustehokkuuden ja kilpailukyvyn sekä yhtiön kehittämiseen tarvittavat oikeat ja riittävät resurssit.

Tämä vaikuttaa myös Leijona Cateringin johtoryhmän kokoonpanoon ja vastuualueisiin. Johtoryhmässä ovat toimitusjohtaja Ritva Paavonsalo, liiketoimintajohtaja Mika Takkinen, kehitysjohtaja Petri Hoffren, talousjohtaja Tommi Talasterä ja henkilöstöjohtaja Anna Rossi.

Yt-neuvottelujen alkaessa henkilöstön mahdolliseksi irtisanomis-, lomauttamis- ja osa-aikaistamistarpeeksi arvioitiin yhteensä enintään 35 henkilöä. Yt-neuvottelujen tuloksena irtisanotaan yhteensä 21 henkilöä, mikä on selvästi ennakoitua vähemmän.