Porkkanakakkua, tuorejuustoa ja limegranitea

Pirteä porkkanakakku marraskuun iltojen iloksi.

Kakku

150 g             porkkanaa
70 g               voita

Pilko porkkanat pieniksi paloiksi ja paista pannulla kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa lämpöä ja ruskista voi porkkanoiden joukkoon. Siirrä kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi.

3                    kananmunaa
1,75 dl           sokeria

Vaahdota kuohkeaksi.                                                          

1,75 dl           vehnäjauhoa 
½ tl                soodaa
½ tl                leivinjauhetta
½ tl                kanelia
½ tl                inkivääriä
½ tl                muskottia

Sekoita keskenään.

Yhdistä vaahtoon porkkanasose ja jauhoseos. Paista esim. 2 litran leipävuoassa kypäksi 175 asteessa, 20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi.

Tuorejuusto

100 g             mascarponea
15 g               sokeria

Vaahdota.

Granite

5 dl                vettä
40 g               sokeria
6 kpl              kuivattuja kaffirlimenlehtiä

Kiehauta ainekset. Anna maustua 10 minuuttia, kunnes lehdet pehmenevät. Siivilöi neste leipävuokaan tai muuhun laakeaan astiaan joka mahtuu pakastimeen. Jäädytä täysin kiinteäksi. Raaputa lusikalla hilettä.

Kokoa annos:

Pursota/lusikoi pohjalle tuorejuustoa, murenna päälle porkkanakakkupaloja ja lusikoi lopuksi päälle reilusti granitea.

Voit maustaa annosta pähkinöillä ja manteleilla.