Herkulliset merimiehen sinisimpukat

Simpukat

1          sipuli
1          yksikyntinen valkosipuli
1 pkt       pekonia
100 g      voita
1 pss       simpukoita
0,2 dl      kuivaa valkoviiniä
1 pnt       persiljaa
            ripaus suolaa

Pilko sipuli, valkosipuli ja pekoni. Huuhdo simpukat. Käy ne läpi yksitellen. Poista rikkinäiset ja sellaiset, jotka eivät mene kiinni koputettaessa. Sulkeutuvat ja kiinni olevat säästetään.

Ruskista pekoni kattilassa tai kasarissa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja voi. Kuullota sipuleita hetki. Lisää joukkoon simpukat ja sekoita hieman. Tässä välissä voit lisätä ripauksen suolaa ja sekoittaa. Lisää valkoviini ja anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia.

Asettele tarjolle ja ripottele päälle hienonnettu persilja. Tarjoile patongin kera.

Huom. Vain avautuneet haudutetut simpukat ovat syötäviä.

 

Suklaakakku

200 g      70 % tummaa suklaata
200 g      voita
5           kananmunaa
100 g      sokeria

Sulata voi ja suklaa samassa astiassa. Vaahdota munat ja sokeri. Kaada voi-suklaaseos kananmunavaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja kypsennä 150ºC uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä rauhassa ja tarjoile vaikka vaniljajäätelön kanssa.