Hanhenmaksaa ja appelsiinia

Keittiömestarimme Jaakko Sauvola yhdistää veriappelsiinin, hanhenmaksan ja kvinoan herkullisella tavalla.

Ohje on neljälle annokselle.

Veriappelsiinihyytelö

2 dl     veriappelsiinimehua, tavallinenkin käy
3         liivatelehtä

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi. Sulata ne vesitilkassa mikrossa kuumaksi ja lisää mehun joukkoon. Kaada mehua lasiin tai purkkiin noin ½ dl /annos. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Hanhenmaksamousse

150 g   kotimaista, eettisesti kasvatetun hanhen maksapasteijaa
100 g   ranskankermaa
            suolaa

Vaahdota käsivatkaimella keskenään ja laita pursotinpussiin.

Friteerattu kvinoa

1 dl     kvinoaa
           vettä, suolaa, öljyä

Huuhtele kvinoa kylmällä vedellä. Keitä runsaassa vedessä kypsäksi. Kaada siivilän läpi ja levitä ohuesti leivinpaperille. Kuivata miedolla lämmöllä, 100-asteisessa uunissa 1 tunti. Sekoita välillä. Kuumenna öljy paistinpannussa tai kasarissa. Friteeraa kvinoaa muutama minuutti, kunnes se muuttuu kauniin ruskeaksi. Nosta talouspaperin päälle valumaan ja mausta suolalla.

Kokoa annos: Pursota mousse appelsiinhyytelön päälle, ripottele päälle kvinoaa ja koristele tuoreyrtillä.

Tarjoile hymyn kera ja kerää kiitokset vierailta.